Biospectrumasia.com: Novozélandský průmysl léčebného konopí bude mít z pozměněných předpisů prospěch

Biospectrumasia.com: Novozélandský průmysl léčebného konopí bude mít z pozměněných předpisů prospěch

Novozélandská agentura pro léčivé konopí obdržela souhlas k provedení řady změn v programu léčivého konopí. Tyto změny zahrnují úpravu předpisů s cílem lépe podporovat ekonomické a výzkumné příležitosti pro průmysl léčebného konopí.

Změny jsou převážně technického rázu a nebudou mít vliv na dostupnost a kvalitu léčebného konopí, které je pacientům dostupné na předpis od lékaře registrovaného na Novém Zélandu.

Tři hlavní změny zahrnují:

  • rozšíření definic kategorií léčebného konopí tak, aby zahrnovaly širší škálu rostlinných forem
  • změna požadavků na kvalitu pro vývoz léčebného konopí tak, aby novozélandské společnosti měly snadnější přístup na trhy
  • umožnění vydání licence k držení kontrolovaných drog pro neterapeutický výzkum s rostlinným materiálem konopí nebo produkty pocházejícími z programu pro léčebné konopí nebo z rámce průmyslového konopí.

„Změny jsou navrženy tak, aby zefektivnily a aktualizovaly požadavky systému na dodržování předpisů, kdykoli je to možné, aniž by byla ohrožena celková kvalita složek na bázi konopí a léčivých konopných produktů dodávaných pacientům na Novém Zélandu. To pomůže zajistit, že průmysl léčebného konopí bude do budoucna na udržitelném základě,“ řekl Chris James, zástupce generálního ředitele pro regulační služby na ministerstvu zdravotnictví. 

Na Novém Zélandu lze léčivé konopí vydávat pouze na předpis od lékaře registrovaného na Novém Zélandu. Program neumožňuje rekreační užívání konopí ani neumožňuje pacientům pěstovat si vlastní.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa