Dresink: Konopný salátový dresink s petrželí

Dresink: Konopný salátový dresink s petrželí

Během teplých letních dnů je osvěžující salát ideálním pokrmem, který zasytí a zároveň je plný vitamínů. Aby se  brzy neomrzel a nepřejedl, je vhodné střídat různé zálivky a dressingy. Zálivka je vodovější a má za úkol jídlo spíše doladit, zvýraznit. Naopak dressing má hustější konzistenci, často základ tvoří majonéza, jogurt či zakysaná smetana.

Dobrá zálivka či dressing se neobejde bez oleje, případně jiného zdroje zdravých tuků. Chuťovou vyváženost zajistí kombinace kyselé složky (citrusová šťáva, ocet), sladidla (cukr, med, javorový sirup) a soli nebo sójové omáčky. Konzistenci podobnou emulzi napomáhá vytvořit hořčice, kvalitní jogurt nebo med.

Důležité je pořadí, ve kterém jednotlivé suroviny smícháme. Konopný olej a další zastudena lisované oleje (olivový, dýňový, sezamový, avokádový) by se měl přidávat úplně nakonec. 

INGREDIENCE:

150mlKonopný olej
75mlJablečný ocet
1/2 lžičkyMořská sůl
1 lžička Hořčice
1 stružekČesnek
1 bal (hrst)Čerstvá petrželka

Postup přípravy

1. Vemte všechny ingredience a dle potřeby rozmixujte na jemno nebo do hladka.

2. Vzniklý dresing podáváme nejčastěji k salátům. Skladujte v chladu.


Všechny tyto recepty vám dodají potřebné živiny a energii, která vám pomůže překonat všední únavu, ale i pomůže po ránu nabrat potřebnou sílu. Vše můžete upravit dle chuti nebo vzhledu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa