Původ odrůdy „Cheese“

Původ odrůdy „Cheese“

Odrůda Cheese je neoddiskutovatelnou postavou ve světě konopí. Jeho jméno pochází z jeho výrazné vůně starého sýra a jeho silných kulturních kořenů ve Spojeném království. Cheese byl v průběhu let používán jako základ pro vytvoření nových hybridů s jedinečnými vlastnostmi. Jeho výrazné aroma a účinky jsou i nadále součástí jeho odkazu, stejně jako jeho zvláštní historie.

Původ „Cheese“

Cheese se rodí z výběru semen Skunk#1; dnes stále existuje určitá záhada ohledně původu těchto semen, protože někteří milovníci Cheese jsou přesvědčeni, že pochází z Sacred Seeds, zatímco jiní tvrdí, že se narodil ze smečky Skunk #1 z banky Sensi Seeds (později), ale původ je stejný, řada Skunk#1 z 80. let.

Sam Skunkman (Sacred Seeds) je považován za původního šlechtitele kmene Skunk#1. V 70. letech se přestěhoval z USA (Kalifornie) do Nizozemska, aby zde pěstoval konopí vynucené Reaganovými zákony a zavedl pěstování marihuany sinsemilla. Není s jistotou známo, jakou váhu měla jeho práce v kolektivu na vytvoření rozmanitosti, ale byl jedním z mála členů skupiny, kteří se mohli vyhnout vězení. Podle pověry Sam dorazil do Nizozemska s kufrem obsahujícím 250 000 semen s genetikou vytvořenou ve spolupráci s Haze Brothers a legendárním Skunkem.

V Holandsku si genetika Skunk rychle získala velkou skupinu následovníků a mnoho pěstitelů bylo překvapeno jejími vysokými výnosy…produkovala mnohem více než sativy, které pěstovali, a za mnohem kratší dobu! Ale genetika Skunk měla slabé místo; Kvůli jeho silnému smradu vzrostl počet stížností na pěstitele a mnozí byli zatčeni. Je třeba poznamenat, že v té době nebyla instalace filtrů s aktivním uhlím k neutralizaci pachů v plodinách běžnou praxí, a proto Sam zkřížil odrůdu Skunk, osladil ji a výrazně snížil silný zápach skunku. způsob by mohl zůstat v plodinách bez povšimnutí a vyhnout se velkým problémům.

Na konci 80. let, konkrétně v roce 87, se na anglické scéně objevil výběr vyrobený v UK ze semínek Skunk#1, jak jsme zmínili na začátku, někteří upozorňují, že to bylo z balíčku semínek Sensi Seeds , ale… Odkud mají Sensi Seeds ta semínka? Z tohoto slavného výběru z konce 80. let pochází slavný Cheese, odrůda, která bude přitahovat pěstitele a kuřáky po celá desetiletí.

Cheese se vyznačuje silnou vůní, rázností a štíhlou morfologií , s bujnou zelení a opravdu nápadnými a ostrými lístky. Je to rostlina, která se snadno větví se střední vzdáleností mezi uzly a s opravdu rychlým kvetením, která se však opravdu proslavila svým silným, vytvrzeným Cheese terpenem.

Jak se Cheese genetika proslavila

Zlomem v tomto příběhu je, když se slavný Cheese řízek dostane do rukou Exodus Collective , založeného na počátku 90. let v oblasti Lutonu v Anglii. Tento kolektiv zabíral nevyužívané budovy a čelil policii prosazující projekty bydlení, bojoval proti sociálnímu vyloučení a podporoval různé komunitní projekty.

The Exodus je dodnes připomínán svými Raves (svobodnými stranami) s úspěchy v přilákání více než 10 000 lidí, v roce 2000 byly organizovány legálně prostřednictvím dohod s majiteli farem, vždy bez obchodování s nimi (politika spravedlivého obchodu ).

The Exodus Collective během svého života trpěl silnou policejní represí kvůli svým alternativním přístupům ke konfrontaci se sociální realitou; razie se stovkami policistů a hromadné procesy, ve kterých si policejní orgány ve svých výpovědích protiřečily, byly na denním pořádku.

Kolektiv Exodus vždy podporoval legalizaci konopí a spravedlivou a účinnou drogovou politiku. Pěstovali marihuanu a Cheese byl jedním z favoritů kolektivu , právě pro ně byla legenda dále falšována, protože znali slavný řez jako Exodus Cheese .

Cheese seeds

Již v roce 2002 nedávno zmizelý a celým konopným sektorem vážený Milo Yung ( Big Buddha Seeds ) zpřístupnil Cheese řízek pěstitelům ve formě semen pomocí zpětného křížení s afghánskou odrůdou: Big Buddha Cheese se narodil aby získal důležité ceny, jako je High Times Cannabis Cup (Amsterdam), Cannabis Champions Cup (Spannabis Barcelona) a Highlife Cup.

Díky oceněním a úspěchu semen Milo se Cheese marihuana nadále rozšiřovala do holandských kaváren a začala být uznávána po celém světě, a to vše díky Cheese semínkům, která byla k dispozici většině smrtelníků (dříve bylo možné vychutnat si originální klon ).

Postupem času velké množství semenářských společností zařadilo do svého katalogu křížení s Cheese, počínaje semeny z banky Milo, zatímco jiné, v nejlepším případě, se skutečným klonem Cheese UK (Exodus), jako je například UK Cheese x Bubba Kush od Philosopher Seeds Bank, semena k dispozici pouze jako limitovaná edice.

Později Milo Yung zahájil nový projekt s přáteli a chovateli, Big Buddha Family Farms, kde křížil původní klon Cheese s Original Cheese (Cheese Bx3), což je jedna z nejbližších verzí k prvnímu, původnímu klonu Cheese.

Kmen Cheese a kolektiv Exodus se staly v Anglii synonymem kultury konopí. Ale aby získali takové uznání, museli také čelit velkým právním výzvám a silným represím ze strany úřadů. Díky kolektivu Exodus, Milo a jedinečným vlastnostem Cheese je dnes stále jedním z oblíbených kmenů mezi nadšenci „sýrů“.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa