Původ odrůdy „White Widow“

Původ odrůdy „White Widow“

White Widow je legendární odrůda marihuany, kterou zná drtivá většina stonerů. Kdo o tom neslyšel? Kdo neochutnal Bílou vdovu nebo nějaký kříženec Bílé rodiny? Mnoho kamenných kamenů ze staré školy si právě teď jistě vybaví vzpomínky na své první cesty – do Holandska – s White Widow.

White Widow je považována za hybrid mezi brazilskou rostlinou Sativa Landrace a jihoindickou Indicou, genetikou, která se objevila na scéně v roce 1995 jako hurikán, vyhrála Dutch High Times Cup v době, kdy dominovaly rostliny jako Skunk , Northern Lights nebo Haze . scéna. Dnes vám řekneme vše, co víme o jeho původu.

Historický kontext Bílé vdovy

Dnes vás chceme pozvat, abyste se zamysleli nad původem odrůdy WW marihuany a vydali se po stopách od jejích počátků, protože dodnes semena a křížence z ní pocházející se stále nacházejí v mnoha katalozích semenných bank, jako je White Widow od Green House , Medical Seeds , Dutch Passion nebo Black Widow z Mr Nice Seed Bank , a o jeho původu a původu jeho tvůrce je stále dost záhad… na čem se většina potheadů jistě shodne je, že White widow má byla a stále je přelomovým bodem v historii marihuany a také základním pilířem pro vytvoření nekonečného množství hybridů (nazývaných „Bílá rodina“). White Widow je rostlina marihuany, která poznamenala před a po šlechtění konopí a byla nezbytným spolupracovníkem pro vznik mnoha nových semenných bank .

Na konci 80. let neexistovaly rostliny s obrovskými rozdíly a vysokou variabilitou terpenů jako dnes; odrůdy Sativa vynikly nade vše a Haze byla bomba, jak tomu bude i v následujících letech spolu s  genetikou Northern Lights  a Skunk . V těchto slavných časech bylo velkoplošné pěstování povoleno v Nizozemsku a Švýcarsku, zatímco venkovní pěstování marihuany se provádělo na terasách, terasách nebo sadech bez momentální nervozity nebo paranoie, protože soused nevěděl, co je marihuana rostlina , rostlina zloději neexistovali a policie málokdy věděla, jak rozeznat rostlinu konopí od rostliny rajčete.

White Widow byla spolu s NL a Skunk jednou z genetik, která právě založila indoorové pěstování v Evropě . Jak jsme již zmínili dříve, v této době měla většina rostlin velkou vitalitu a dosti divoké vlastnosti (vliv krajinné rasy), pro které nebyla adaptace na pokojové plodiny společným jmenovatelem spolu s dlouhou dobou kvetení a „nízkými“ výnosy. Většina rostlin byla schopna ukázat svou maximální nádheru pouze pod sluncem a pouze v těch nejpříznivějších klimatických podmínkách. White Widow mohla být perfektně pěstována pod HPS pěstebními lampami , s omezenou výškou a vynikající produkcí těsných pupenů s úžasnou přitažlivostí, nic srovnatelného s těmi, které produkuje většina rostlin sativa. S White Widow bylo možné vypěstovat několik plodin ročně s vynikajícími výsledky, pokud jde o hmotnost a pryskyřici, což je dosud něco neobvyklého a trh s kavárnami věděl, jak využít.

Charakteristika genetiky marihuany White Widow

White Widow se snadno pěstuje , je to rychlá rostlina s velkou odolností vůči nepřízni počasí a má vysokou toleranci k pěstitelským chybám. Ve většině případů je schopen asimilovat vysoký obsah živin (přebytky) a bez problémů ukončit kvetení s pozoruhodným výnosem poupat zcela pokrytých pryskyřicí. Účinek White Widow je silný a je patrný již po krátké době, vysoký je energický a šťastný v nízkých dávkách s velmi relaxačním a uklidňujícím závěrem. Je to tedy kmen, který kuřáky nepřivádí k šílenství jako tehdejší genetika Haze nebo někteří Skunkové s více sativovými fenotypy, s nekonečnými účinky, které někdy vyvolávaly tachykardii nebo úzkost. Z organoleptických vlastností vynikají kořeněná aromata  s dřevitým pozadím, někdy zaměňovaným s dnešním „OG“.

I dnes zůstává White Widow „nástrojem obchodu“ pro mnoho semenných bank a pěstitelů . Jeho snadnost a všestrannost při práci s ním spolu s kombinační schopností hybridizace jsou více než konsolidované. Zdůrazňují jeho sexuální stabilitu (pevnost v sexu), jeho schopnost výrazně zkrátit dobu kvetení svých potomků a to, že nejde o dotěrnou rostlinu z hlediska terpenů , což umožňuje převládat aroma druhého rodiče hybrida. Pouze ti zkušenější uživatelé a znalí bílé genetiky mohou zjistit, zda byla odrůda hybridizována s Widow podle jejího vzhledu a její zvláštní pachuti, protože je obtížné ji ocenit.

Původ marihuany Bílé vdovy

Za slavným stvořením, o kterém dnes mluvíme, a abychom si trochu zabrousili do jeho možného původu, nelze tak učinit bez zmínky a uvedení do popředí Ingemara, Scotta Blakeyho a Arjana Roskama . Níže máte „pravdu“ každé z těchto tří ikonických postav z konopné scény. Kontroverze se podává:

Ingemar

Ingemar (De Sjamaan) byl v mnoha ohledech průkopníkem, holandský pěstitel z 80. let s vášní pro venkovní pěstování , který tvrdě pracoval na aklimatizaci rostlin na drsné nizozemské klima, dokonce vyráběl vlastní organická hnojiva (to, co nyní nazýváme živá půda). . Jeho práce na otevřeném nebi může vysvětlit, proč je WW velmi odolným genem ve venkovních plodinách, zejména vůči houbám . Ingemar byl silný aktivista lékařské marihuany a altruisticky dodával konopí během období rozmnožování White Widow. V rozhovoru provedeném pro německou publikaci před několika desítkami let můžeme najít nějaké informace. Shrneme to pro vás:

Na vynucenou otázku o genetice WW Ingemar odpověděl: “ No… to je samozřejmě tajemství! Můžu vám říct, že je ze dvou semen, která byla vyšlechtěna a stabilizována 6 let před křížením a prezentována v roce 1987, The semena, s nimiž byla vytvořena WW, pocházela z kusu charasu .“

Ohledně původu semen zněla odpověď, že pocházejí od přátel nebo z výletů: „ V té době, vzhledem k nizozemské povolnosti, nebylo pěstování konopí velkým problémem, velkopěstování bylo povoleno pro semenářství, mělo pole do kterých jsem mohl zasadit tisíce, abych mohl vybrat to nejlepší. White Widow je první rostlina z bílé řady (White Family), produkuje tolik pryskyřice, že je děsivé ji kouřit. Jediné, co jsem udělal, bylo dát suchý produkt kavárna, která to prezentovala v různých konopných pohárech a vyhrála. Když jsem představil žraloka bílého  , hned vyhrála pohár také. Pak jsem uvedl stejný plevel pod názvem Peacemaker a ona vyhrála pohár znovu… . „

Ingemar potvrzuje, že genetika White Widow od Green House Seeds je jeho výtvorem a že rodiče jsou stejní, “ Ano, jsou stejní. Před lety jsem to dal Arjanu WW, on je jediný, kdo má povolení používat rostlina a jméno .“

Shantibaba

Scott Blakey , kterého všichni na scéně zná jako Shantibaba , je slavný a zcestovalý chovatel konopí. Dnes řídí mimo jiné společnosti Mr.Nice Seed Bank a CBD Crew . Australský původ a syn doktora matematiky, již v 80. letech s pomocí svého otce instalovali do garáže indoor plodinu (zdá se, že všechny úspěšné firmy vždy začínají v garáži…) experimentují s různými odrůdami .

Po nějaké době procestoval Blakey ve svém Royal Enfield asi 40 000 mil po Asii v 80. letech, sbíral semínka místních odrůd marihuany v Indii, Pákistánu, Afghánistánu, Barmě … V roce 1986 také procestoval Jižní Ameriku (Peru, Kolumbii, Ekvádor , Bolívie, Chile a Los Andes) na téměř rok, čímž rozšířil svou genetickou sbírku, kterou sdílel s Neville Schoenmakers přibližně do roku 1998.

Po návratu z jedné ze svých cest do Indie přistál v Holandsku. V 90. letech začal svou kariéru v  Green House Seeds , kde se stal spolumajitelem s Arjanem Roskamem (1994) a spolupracoval s Ingemarem a Nevillem na vytvoření WW. Po jedné ze svých cest se vrátil do Holandska s některými semeny nalezenými v Kerale , která byla později použita jako rodič k vytvoření WW; Tato semena pocházejí od farmáře z indického regionu, který je choval roky (možná hybrid), aby selektivně zlepšil své vlastnosti a zvýšil produkci pryskyřice. S těmito semeny a brazilskou samicí vytvořil Shantibaba původní Widow, na které pracoval, dokud nebyla vydána bankou Green House Seeds v roce 1994.

Tento projekt se Green House vyprodukoval nespočet kmenů jako White Widow (Black Widow) a mnoho dalších patřících do White Family, jako Great White Shark (Shark Shock), El Niño ( La Niña ) nebo White Rhino (Medicine Man). Kvůli neshodám s Arjanem se rozhodl opustit Green House a spolupracovat s Howardem Marksem a Nevillem , aby založil banku Mr. Nice Seed Bank, kde by nabízeli verze stejných odrůd Green House (jména, která jste viděli v závorkách). Jsme si jisti, že neodešel ze společnosti s prázdnou bez kopií matek vyvinutých po boku Ingemara, Nevilla a Arjana v době, kdy byli v Green House Seeds.

Slova Shantibaby: „ V roce 1995 jsem založil společnost Greenhouse Seed a vyhrál jsem HTCC s White Widow. Od té doby, co jsem začínal u pana Nice Seedbank, tomu teď říkám Black Widow. Ingemara znám a v minulosti jsem s ním spolupracoval, není to šlechtitel konopí,je to dobrý pěstitel na matičce zemi.Pokud vím,nikdy nikomu známému semena nedodal,takže nemohu komentovat semena,která prodává,nikdy si nevytvořil svou slávu ze semínek.Ingemar prostě používá jméno (v tomto případě Bílá vdova) jako většina lidí… “

Arjan Roskam

Arjan Roskam (Král konopí) je v současné době vlastníkem Green House Company (Coffee Shops and seed bank) spolu s StrainHunters a Green House Feeding , postavou s bezpočtem následovníků a odpůrců. Dnes je velmi aktivním člověkem a není těžké sledovat jeho dobrodružství a podnikání prostřednictvím jeho sociálních sítí. Jeho posledním velkým genetickým přínosem pro komunitu a výrazným prodejním úspěchem byl uznávaný Super Lemon Haze .

Podle Arjana: “ Ingemar (De Sjamaan) vynalezl WW již v roce 1987. Jmenoval se Arnhem’s Wonder a první pohár HT vyhrál již v roce 1989. Pro ty, kteří tomu nevěří, zavolejte Coffeeshop Catweazel nebo Roger z pěstírny obchod, pracovali s Ingemarem pro Rogera vždy prodával klony, které měl, měl slavný pěstitelský obchod v Nijmegenu, samce a samičku jsem koupil mezi jinými rostlinami v roce 1992 a zkřížil jsem je až v roce 1994. Nemusel jsem chovat v té době, protože to už za nás udělal Ingemar. A dodnes si v této oblasti Holandska stále můžete koupit originální klony White Widow. „

Závěry

O tři desetiletí později stále nemáme spolehlivou verzi původu jedné z nejznámějších odrůd marihuany v historii, White Widow. Je nám jasné, že díky Ingemarovi, Shantibabě, Nevillovi a Arjanovi Bílou vdovu známe a mohli jsme si to užít a všichni to ve větší či menší míře umožnili.

Nechceme ukončit tento příspěvek na blogu, aniž bychom zmínili všechny ty pěstitele a hashové řemeslníky , se kterými se ve většině případů nepočítá a kteří byli také součástí tohoto příběhu. Lidé, kteří udržují, pěstují a vybírají tradiční místní odrůdy po stovky let ve svých zemích původu. Z našeho pohledu by si bez nich nebylo možné užít současné odrůdy, jako je tomu u White Widow.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa