Australská lékařská komise se postavila proti legalizaci rekreační marihuany

Australská lékařská komise se postavila proti legalizaci rekreační marihuany

Australská lékařská asociace je proti zákonu Zelených o legalizaci konopí pro rekreační účely s odvoláním na zdraví škodlivé drogy.

Špičkový lékařský orgán v Austrálii tvrdí, že nepodporuje zákon Zelených o legalizaci konopí kvůli zdravotním škodám, které droga představuje, navzdory tomu, že jiní odborníci na zdraví podporují přínos regulačního režimu pro veřejné zdraví.

Australská lékařská asociace zveřejnila své podání k senátnímu šetření zákona o legalizaci konopí, který v srpnu předložil senátor Zelených David Shoebridge.

Konopí je v Austrálii legální pro terapeutické účely, přičemž zdravotníci mohou konopné produkty předepisovat případ od případu. Shoebridgeův návrh zákona by však legalizoval konopí pro rekreační použití mezi dospělými a reguloval by pěstování, prodej a výrobu této drogy.

Konopí zůstává nejrozšířenější nelegální drogou v Austrálii, přičemž více než jeden z 10 Australanů (11,6 %) uvedl, že jej užil v posledním roce, podle nejnovějšího průzkumu Národní protidrogové strategie v domácnostech, který byl proveden v roce 2019 .

Prezident Australské lékařské komise (AMA), profesor Steve Robson, řekl: „Legalizace konopí pro rekreační účely vysílá špatný signál veřejnosti, a zejména mladým Australanům, že užívání marihuany není škodlivé.“

Dále AMA uvedla, že se obává tzv. „Cofeeeshopů“, navrhovaných v návrhu zákona, které by mohly normalizovat užívání marihuany a nedostatečné prostory a klientela, by mohla vést maloobchodníky k tomu, že se zaměří na zranitelné skupiny. 


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa