Benzinga.com: Za méně než 2 měsíce Americká Federální zdravotnická agentura poskytla 6,4 milionů dolarů na studium lékařské marihuany u pacientů s rakovinou

Benzinga.com: Za méně než 2 měsíce Americká Federální zdravotnická agentura poskytla 6,4 milionů dolarů na studium lékařské marihuany u pacientů s rakovinou

National Cancer Institute (NCI)  nedávno  udělil 3,2 milionu dolarů výzkumníkům studujícím účinky lékařské marihuany při léčbě rakoviny prsu .

Zdravotní centrum University of Florida  oznámilo  , že vědci předpokládají, že lékařská marihuana by mohla zlepšit symptomy související s léčbou a klinické výsledky u některých pacientů zacílením a modulací inflammasomové/zánětlivé dráhy.

Tato zpráva přichází v návaznosti na další grant NCI ve výši 3,2 milionu dolarů psychologovi z univerzity  v Buffalu,  který studuje účinky  užívání konopí u pacientů s rakovinou, kteří  dostávají imunoterapii  ,  která pomáhá vašemu imunitnímu systému bojovat s rakovinou, což má za následek méně vedlejších účinky než chemoterapie.

S pětiletým oceněním U01 bude tým výzkumníků z UF Health Cancer Center a University of Miami Sylvester Comprehensive Cancer Center studovat účinky léčebného konopí u pacientek s rakovinou prsu. Dr. Jennifer Hu, profesorka a ředitelka divize na katedře veřejného zdraví na lékařské fakultě University of Miami, vede 12členný tým.

Podle American Cancer Society je rakovina prsu  nejčastější  rakovinou u žen ve Spojených státech, s výjimkou rakoviny kůže. Je to asi 30 % všech nových rakovin u žen každý rok, což zdůrazňuje potřebu tohoto druhu důležitého výzkumu.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa