Benzigna.cz: Zaměstnanec konopí zemřel na astma z povolání, zpráva Fedu potvrzuje první takový případ v USA

Benzigna.cz: Zaměstnanec konopí zemřel na astma z povolání, zpráva Fedu potvrzuje první takový případ v USA

Podle  zprávy  podané Úřadem pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (OSHA)  zemřel pracovník výroby konopí v zařízení na výrobu Cannabis v Massachusetts na astmatický záchvat z povolání. 

I když zpráva neuvádí jméno zaměstnance, popsané okolnosti a zprávy z médií naznačují, že jde o případ Lorny L. McMurrey  (27), která zemřela 7. ledna 2022 při práci v Trulieve .

<font style=“vertical-align: inherit;“><font style=“vertical-align: inherit;“>TCNNF</font></font>výrobní závod v Holyoke, MA.

McMurrey si stěžovala, že nemůže dýchat, pravděpodobně kvůli konopnému kiefu (konopnému prachu) ve vzduchu, kde mlela a balila předvalky. Byla převezena do místní nemocnice, kde krátce nato zemřela.

McMurreyho rodina i spolupracovníci hovořili s tiskem o případu, načež Trulieve přišla s oficiálním prohlášením  zpochybňujícím některé z nahlášených podrobností . Prohlášení Trulieve vyšlo asi týden poté, co McMurreyho rodina  řekla  místní stanici NBC, že Lorna čas od času kouřila konopí, ale nikdy nezažila astma, dokud nezačala pracovat v zařízení Trulieve. Její matka zmínila další incident, který se stal dva měsíce před smrtí její dcery, při kterém si uvědomili, že se u ní rozvíjí astma.


„Dokončete rok 2023 ve velkém se 3 skvělými nápady na akcie – prakticky zdarma“

Jste připraveni na další potenciální zisk 32 %, 39 % nebo 45 % na dnešním nejistém trhu? Jděte sem, protože vám brzy uniknou 3 nejnovější nápady akciového experta Gianni Di Poce… Takové, které by mohly posunout celou vaši cestu budování bohatství pouhým kliknutím tlačítka. Pokud jste připraveni ukončit rok 2023 silnými s 12 skvělými nápady na akcie každý měsíc. JEDNEJTE RYCHLE.


Proč na tom záleží

Jako první potvrzený případ profesionálního astmatu v konopném zařízení zpráva CDC uvádí, že incident „ilustruje promarněné příležitosti k prevenci, včetně kontroly expozice na pracovišti, lékařského dohledu a léčby podle současných pokynů pro astma.“ 

Zpráva uvádí, že konopný prach z mlýnku byl shromážděn vysavačem v dílně, ale že „vysavač neměl žádný vysoce účinný filtr pevných částic (HEPA) a unikal z něj viditelný prach. 

Zpráva dále uvádí, že McMurreyho spolupracovníci uvedli, že její kašel se výrazně zvýšil, když byl mlýnek zapnutý. „Snahy o snížení její expozice zahrnovaly zakrytí vakua mlýnku plastem (jehož vnější strana byla viditelně pokryta mletým konopím) a přesunutí její pracovní stanice mimo místnost mlýnku. Také používala svůj vlastní respirátor N95 a při práci nosila firemní dlouhé rukávy a rukavice.“ 

Zpráva uvádí, že OSHA analyzovala kvalitu vzduchu „po připojení mlýnku k novému dílenskému vysavači s HEPA filtrací“.

CDC zdůraznilo, že „alergická onemocnění z povolání, včetně astmatu, jsou novým problémem v rychle se rozvíjejícím průmyslu konopí v USA… astma z povolání je obecně spojeno s dobou latence v řádu měsíců až let mezi první expozicí a příznaky.“

Co bude dál 

CDC dospělo k závěru, že nejlepší prevence lze dosáhnout mnohostranným přístupem a že je „zásadní vyhodnotit pracovníky s nově vzniklým nebo zhoršujícím se astmatem ve vztahu k pracovní expozici a uznat práci v produkci konopí jako potenciálně kauzální“.

Celou zprávu čtěte ZDE

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa