Cannabisbusinessexecutive.com: Zařazení marihuany na lehkou drogu nemusí být přínosem pro reformu

Cannabisbusinessexecutive.com: Zařazení marihuany na lehkou drogu nemusí být přínosem pro reformu

Federální úřady zvažují, zda přestat zařazovat marihuanu mezi nejrizikovější drogy, což je krok, o kterém zastánci konopí dlouho doufali, že povede k dalšímu výzkumu jeho účinků na zdraví, podnikům bude snazší ji prodat a méně lidí půjde do vězení.

Odborníci ale varují, že srpnové doporučení ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb zbavit marihuanu jako drogu podle seznamu I nemusí tyto naděje naplnit.

Návrh před Drug Enforcement Administration na reklasifikaci marihuany jako látky seznamu III – ve stejné kategorii jako léky na předpis, jako jsou anabolické steroidy, ketamin a testosteron – by marihuanu osvobodil od některých omezení, která se vztahují na drogy ze seznamu 1, jako je heroin a LSD. Rozhodnutí se očekává v následujících měsících.

Zatímco zastánci marihuany navrhli jako krok kupředu, někteří tvrdí, že nezachází dostatečně daleko a rádi by viděli, aby byla droga zcela odstraněna z plánovacího systému, zacházeno jako s tabákem a alkoholem a nakonec legalizována na federální úrovni.

Přeplánování marihuany by znamenalo symbolickou výhru ve snaze normalizovat drogu.

„Uznání od federální vlády po všech těch letech, že marihuana je bezpečná a účinná jako terapeutická látka pro pacienty, je významné, protože by to samozřejmě znamenalo obrácení velmi dlouhodobého a velmi veřejného postoje,“ řekl Paul Armentano, zástupce ředitele. Národní organizace pro reformu zákonů o marihuaně (NORML), advokátní skupina. [Přečtěte si více @ The Washington Post]

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa