Globalnews.ca: Proč kanadská Cannabis lobbistická skupina žádá federální vládu, aby zvýšili hladinu THC v poživatinách (Video)

Globalnews.ca: Proč kanadská Cannabis lobbistická skupina žádá federální vládu, aby zvýšili hladinu THC v poživatinách (Video)

Je to něco málo přes pět let, co Kanada legalizovala rekreační užívání konopí.

Od té doby se po celé zemi objevily stovky společností a tisíce obchodů. Za těch pět let nedošlo k žádným změnám v legislativě, ale skupina prosazující konopí doufá, že to změní.

„Po rozhovoru s jedním z poslanců jsem si uvědomil, že to je něco, o co bychom mohli požádat a mohli bychom toho dosáhnout dříve,“ řekla Jennawae Cavion, výkonná ředitelka Národní organizace pro reformu zákonů o marihuaně, která žije v Kingston, Ont.

NORML rozesílá petici, která požaduje, aby kanadská vláda zvýšila množství THC povolené v konopných poživatinách a nápojích na 100 miligramů v balení, a to z 10 mg.

Skupina tvrdí, že pro zkušeného uživatele by 10 miligramů bylo ekvivalentem jednoho světlého piva. To znamená, že k dosažení požadovaného efektu bude potřeba zkonzumovat více bonbonů, čokolád nebo nápojů naplněných cukrem.

„Deset miligramů je skvělý výchozí bod dávkování a myslím si, že pokud můžeme mít více porcí na balení, je to perfektní způsob, jak na to nahlížet, a stejně se na to dívala většina ostatních jurisdikcí,“ řekl Cavion.

NORML také tvrdí, že zvýšení limitů THC by odradilo uživatele od vstupu na neregulovaný trh, který je známý silnějšími produkty.

Dodává, že změna by také mohla vést k tomu, že neregulovaní výrobci přeskočí na legální stranu a budou vyrábět na legálním trhu.

Uživatelé konopí, se kterými jsme mluvili, doufají, že změna legislativy přijde.

„Spousta lidí, zvláště pokud to musí používat pro lékařské účely, potřebuje trochu víc. A pokud jde o nákladovou efektivitu, myslím, že by dávalo smysl ji zvýšit,“ řekl Jed Milner.

„Porce jsou poměrně malé, což vede k tomu, že musíte konzumovat velké množství cukru a sníst dvě nebo tři sušenky před spaním nebo něco podobného. Je to trochu směšné,“ vysvětlil Darcy Mann.

Petice má kolem 2000 podpisů, což stačí k přečtení v Poslanecké sněmovně a k čemuž by mělo dojít letos na jaře.

Zastánci konopí doufají, že do té doby budou mít mnohem více podpisů a že petice přesvědčí vládu, aby se znovu podívala na pravidla týkající se dávkování.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa