Eu.lohud.com: Očekává se, že po právním urovnání budou v New Yorku otevřeny stovky nových výdejen marihuany (Video)

Eu.lohud.com: Očekává se, že po právním urovnání budou v New Yorku otevřeny stovky nových výdejen marihuany (Video)

Newyorčané by měli očekávat otevření stovek nových výdejen marihuany v nadcházejících měsících poté, co regulátoři v pondělí schválili dohodu o urovnání, která se snaží ukončit vysoce sledovaný soudní spor, který dočasně vykolejil státní konopný průmysl.

V rámci navrhované dohody skupina čtyř veteránů se zdravotním postižením obdrží licence na výdej marihuany a další právní ochranu, která jim má usnadnit cestu k otevření podniků s konopím pro dospělé, ukazují soudní záznamy.

Nyní bude soudce zvažovat schválení dohody, která by ukončila žalobu veteránů, která tvrdila, že státní regulační orgány nespravedlivě udělily počáteční licence na výdejnu výlučně podnikům ovlivněným předchozím odsouzením za marihuanu. Státní úředníci nepřiznali žádné pochybení v rámci dohody, kterou na mimořádném zasedání schválila státní rada pro kontrolu konopí.

Co je součástí soudního sporu o konopí v New Yorku?

V případě schválení soudcem Kevinem Bryantem by dohoda umožnila 436 držitelům prozatímních licencí otevřít lékárny s marihuanou, jakmile budou jejich žádosti potvrzeny, uvedli státní úředníci. Tyto licence byly uděleny v rámci programu Conditional Adult-Use Retail Dispensary Program neboli CAURD, který byl ústředním bodem soudního sporu.

Státním regulačním orgánům by však bylo zakázáno vydávat jakékoli nové nebo dodatečné licence prostřednictvím programu CAURD do 1. dubna 2024 v rámci vyrovnání s cílem zaměřit státní zdroje na vypořádání nevyřízených žádostí a také soudem nařízených licencí na službu- invalidní veteráni.

New York nebude veteránům platit žádné právní škody ani poplatky za právní zastoupení v rámci dohody, která také zahrnovala opatření, která poskytují cílené služby na podporu podnikání a úvěrové výhody zaměřené na umožnění vstupu více veteránů se zdravotním postižením do konopného průmyslu.

Co očekávat v konopném NY příští rok

Zatímco se očekává, že urovnání skončí měsíce nejistoty pro stovky držitelů licence CAURD, státní průmysl konopí je připraven zaznamenat v roce 2024 další dramatické změny.

Očekává se například, že velké národní konglomeráty konopí vstoupí na newyorský trh pro dospělé prostřednictvím opatření schválených začátkem tohoto roku . To zahrnovalo pravidla, která umožňují stávajícím lékařským společnostem s marihuanou zaplatit jednorázový zvláštní licenční poplatek ve výši 20 milionů dolarů, aby zde mohly začít provozovat podniky pro dospělé.

Tento vývoj přichází poté, co počáteční restriktivní licenční proces vyústil v otevření jen několika desítek výdejen po celém státě, zatímco drogoví dealeři na černém trhu podkopali legální tržiště vyplývající ze zákona o marihuaně z roku 2021 ve státě z roku 2021.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa