Benzigna.com: Michigan’s Green Boom: Zpráva z druhého největšího trhu s konopím v USA

Benzigna.com: Michigan’s Green Boom: Zpráva z druhého největšího trhu s konopím v USA

Za pouhé čtyři roky zaostává Michigan na seznamu největších trhů s konopím v USA pouze za Kalifornií. Toto vysoce konkurenční prostředí se může pochlubit více než 2 100 aktivními licencemi pro dospělé, včetně 1 050 pěstitelských a 734 maloobchodních licencí. 

Od června do října bylo vydáno dalších 72 pěstitelských licencí. Navzdory konkurenční povaze vygeneroval trh pro dospělé v Michiganu od června 2023 tržby přes 250 milionů dolarů měsíčně, což ukazuje jeho pozoruhodný růst a vyspělost.

Spotřebitelské chování: Posun směrem k legálním nákupům

Michiganský trh s konopím se stal útočištěm pro spotřebitele a nabízí širokou škálu za nižší ceny. Podle Madeline Scanlonové , manažerky pro přehledy o konopí ve společnosti Brightfield Group , vedl pokles maloobchodní ceny za unci květiny pod 200 USD na konci roku 2021 k výraznému nárůstu legálních nákupů na rekreačním trhu  .

Od 3. čtvrtletí 2023 s cenou v průměru 100 USD za unci nyní 75 % spotřebitelů nakupuje v rekreačních lékárnách. Tento posun také zaznamenal pokles nákupů prostřednictvím nelegálního trhu, který za stejné období klesl z 50 % na 37 %.

Demografické statistiky

Údaje od Brightfield Group odhalují, že většina konzumentů konopí v Michiganu pro dospělé jsou ženy (56 %), přičemž významnou část tvoří generace Xers nebo Baby Boomers (40 %). Mezi preference produktů patří květiny (69 %) a předvalky (67 %), přičemž oblíbenou volbou jsou také gumové výrobky. I přes nízké ceny 80 % rekreačních nakupujících upřednostňuje cenu před chutí, účinkem nebo dávkováním.

Různorodá A Konkurenční Krajina

V kontextu rostoucí konkurence mezi značkami a maloobchodníky se každá lékárna snaží vyniknout unikátními nabídkami, které přispívají k 6,4 miliardám dolarů vynaloženým na rekreační konopí od prosince 2019.

Místní značky jako Lume Cannabis Co. a další nabízejí širokou škálu produktů, zatímco multistátní operátoři ( MSO ) jako PharmaCann , Ascend Wellness Holdings Inc.

<font style=“vertical-align: inherit;“><font style=“vertical-align: inherit;“>AAWH</font></font>a Cresco Labs Inc

<font style=“vertical-align: inherit;“><font style=“vertical-align: inherit;“>CRLBF</font></font>zesílit konkurenci svými produktovými sadami.

Dopad na trh a vyhlídky do budoucna

Brightfieldova studie ukazuje, že 23 % obyvatel Michiganu zakoupilo konopí v posledních třech měsících, což překonalo celostátní průměr. Rostoucí počet provozovatelů znamená dostupnější a dostupnější konopí, což vede k normalizaci spotřebitele , vyšším vládním příjmům a příznivému prostředí pro vznik inovací.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa