Newsweed.fr: Nová lucemburská vláda nebude Cannabis zcela legalizovat

Newsweed.fr: Nová lucemburská vláda nebude Cannabis zcela legalizovat

Nová lucemburská vládní koalice nedodrží původní plán na legalizaci konopí. Aliance složená z Lidové křesťansko-sociální strany (ČSV) a Demokratické strany se rozhodla zachovat první „lehkou“ část legalizace s dekriminalizací konzumace konopí a regulací samopěstování dospělých, ale plnou legalizací výroba a prodej konopí se nepohne kupředu.

Dvoudílná legalizace

V letošním roce byla úspěšně schválena první fáze legalizace zaměřená na dekriminalizaci veřejného vlastnictví a povolení domácího pěstování konopí . Lucemburčané nyní mohou držet na veřejnosti až tři gramy konopí a každá domácnost může pěstovat až čtyři rostliny pro osobní potřebu.

Od druhé části plánu, který měl za cíl legalizovat nákup a prodej konopí pro rekreační účely, však nová koaliční vláda upustila, čímž se sladila s nedávno schválenou koaliční smlouvou.

První část legalizace byla zpožděna pandemií Covid-19 a právními obavami v rámci Evropské unie. Rozhodnutí o rozdělení projektu na dvě části umožnilo schválení počáteční fáze.

Koaliční smlouva nyní zdůrazňuje závazek vlády zachovat legalizaci domácího pěstování a zároveň uznává důležitost sledování postojů sousedních zemí k plné legalizaci konopí. Dohoda zdůrazňuje, že zatímco osobní kultivace zůstává legální, plná legalizace nebude pokračovat.

Rozhodnutí nepokračovat v obchodních aspektech legalizace konopí vedlo některé k pochybnostem o důvodech této volby. Nová koalice by tento krok neviděla.

Pokrok sousedního Německa, rovněž s legalizací ve 2 fázích , možná později dotlačí Lucembursko k úplné legalizaci.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa