Newsweed.fr: Vláda státu Victoria (Austrálie) je otevřená dekriminalizaci Cannabis

Newsweed.fr: Vláda státu Victoria (Austrálie) je otevřená dekriminalizaci Cannabis

Vláda australského státu Victoria byla otevřena diskusím o dekriminalizaci osobního užívání konopí, což vyvolalo možnost zásadní reformy protidrogových zákonů.

Toto oznámení následuje po zamítnutí návrhu zákona poslanců strany Legalizujte konopí, kteří navrhovali legalizaci osobního užívání konopí dospělými a pěstování až šesti rostlin. Navzdory tomuto odmítnutí vláda vyjádřila ochotu pokračovat v diskusích, přičemž si je vědoma výhod i rizik spojených s takovým návrhem.

Ingrid Stitt, ministryně pro duševní zdraví, jak cituje The Age , řekla: „Labouristé viděli v návrhu výhody, ale také rizika.“ Pozice, která otevírá cestu pro jemné prozkoumání různých pohledů na dekriminalizaci konopí ve Victorii.

Návrh na legalizaci konopí

Návrh strany Legalize Cannabis se snažil poskytnout zdravotní reakci na spotřebu konopí a zdůrazňoval třístupňový přístup ke komplexní regulaci trhu. Původní zákon umožňoval dospělým vlastnit malé množství pro osobní potřebu a pěstovat až šest rostlin. Konopí lze darovat, ale ne prodávat, a určený pečovatel může pěstovat jménem ostatních. Nicméně trestné činy, jako je řízení pod vlivem alkoholu, zásobování dětí a kouření na veřejnosti, by zůstaly zachovány.

David Ettershank z Legalize Cannabis řekl: „Máme tuto bizarní situaci ve Victorii, kde existuje nezákonný trh v hodnotě nejméně 1,2 miliardy dolarů ročně… Proč? »

Strana říká, že státní zdroje by mohly být přesměrovány z prosazování zákonů o konopí do zdravotních a vzdělávacích iniciativ, kromě potenciálu generovat příjmy prostřednictvím zdanění na legálním a regulovaném trhu.

Odmítnutí, ale otevřenost vlády

Přestože vláda návrh zákona v současné podobě odmítla, je otevřena dalším diskusím. Premiérka Jacinta Allanová objasnila, že diskuse s Legalize Cannabis budou pokračovat, ale že se okamžitě neplánují žádné politické změny. Prohlášení znamená odklon od zarytého odporu předchozí vlády vůči jakýmkoli změnám protidrogových zákonů týkajících se konopí.

Rachel Payne z Legalize Cannabis řekla: „Chci, aby viktoriánská premiérka byla odvážná ve své odpovědi na tento zákon a ukončila nespravedlnost, které čelí desítky tisíc dospělých, kteří v tomto státě užívají konopí.“

Zákonodárci Crossbench , včetně Davida Limbricka z Libertariánů, považují plán legalizace konopí za umírněnější, než by bylo žádoucí. David Ettershank však návrh hájí jako „skromný a zdravý rozum“ a vyzývá k odstranění „zastaralé 95 let staré prohibice“.

Sione Crawford, výkonná ředitelka Harm Reduction Victoria , navrhuje, aby dekriminalizace mohla snížit stigma a zvýšit pravděpodobnost, že jednotlivci budou hledat pomoc kvůli užívání konopí. Zpráva Penningtonského institutu odhaluje, že 37 % Australanů starších 14 let užilo konopí, a průzkum Australského institutu zdraví a sociální péče z roku 2019 ukazuje, že veřejnost je k legalizaci stále příznivější.

Spotřeba na vrcholu státu

Viktoriánský pokladník Tim Pallas podporuje zdravotně založenou reakci na konopí a vyjadřuje své osobní přesvědčení, že užívání konopí by nemělo být trestným činem. K užívání konopí se skutečně přiznal, když byl požádán o jeho osobní názor na legalizaci ve státě.

„Nemyslím si, že kriminální přístup je nejlepší.“ Zdravotní přístup by byl nejlepší. »

K užívání konopí se v minulosti přiznala i premiérka Jacinta Allanová a opoziční vůdce John Pesutto.

Autor: Aurélien BERNARD

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa