Benzigna.cz: Válka v Gaze nutí Izrael odložit reformu lékařského konopí

Benzigna.cz: Válka v Gaze nutí Izrael odložit reformu lékařského konopí

Izraelské ministerstvo zdravotnictví v srpnu oznámilo očekávanou reformu předpisů o léčebném konopí v zemi, která měla vstoupit v platnost 29. prosince 2023.

Kvůli válce mezi Izraelem a Hamásem však byla předpokládaná implementace regulační reformy léčebného konopí odložena o tři měsíce, podle aktualizace poskytnuté konopnou společností IM Cannabis Corp. v pátek.

Očekává se, že nová nařízení výrazně sníží omezení uvalená na průmysl a umožní pacientům snadnější přístup k léčebnému konopí pro jejich léčbu. Kromě toho má tato reforma potenciál zvýšit vývoz léčebného konopí ze země, z čehož budou mít prospěch pacienti i hospodářství.

Oren Shuster , generální ředitel společnosti IMC, konopné společnosti s operacemi v Izraeli a Německu, která byla první izraelskou konopnou společností debutující na kapitálovém trhu NASDAQ v roce 2021, zůstává navzdory zpoždění optimistický.

„Jak jsem řekl, když byla v srpnu poprvé zveřejněna revize nařízení o konopí, věřili jsme, že by to mohlo změnit tvář trhu s léčebným konopím v Izraeli a usnadnit přístup k léčebnému konopí pro mnoho nových pacientů,“ řekl Shuster. stále věřím, že tomu tak je.“

Mezitím Izrael po válce v Gaze zaznamenal významný nárůst počtu licencovaných pacientů s léčebným konopím, zejména těch, kteří jsou spojeni s PTSD a léčbou bolesti Podle zprávy oddělení pro léčebné konopí Ministerstva zdravotnictví došlo v listopadu 2023 k výraznému nárůstu počtu nových pacientů s léčebným konopím, přičemž licence získalo 3 254 nových pacientů, což je největší nárůst nových pacientů za měsíc od roku 2021.

„Počet nových pacientů vstupujících do kategorie léčebného konopí v Izraeli se v poslední době zpomalil, takže tento významný nárůst licencí na léčebné konopí získaných v listopadu je pozoruhodný,“ pokračoval Shuster. „V současné době nemůžeme určit, zda tento nárůst přímo souvisí s válkou. Očekáváme, že v nadcházejících měsících získáme další poznatky.“


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa