Benzinga.com: Nová éra Cannabis v Pensylvánii: Pěstitelé budou prodávat přímo pacientům, výdejny budou pěstovat vlastní trávu

Benzinga.com: Nová éra Cannabis v Pensylvánii: Pěstitelé budou prodávat přímo pacientům, výdejny budou pěstovat vlastní trávu

Guvernér Pennsylvánie  Josh Shapiro  (D)  minulý týden  podepsal  senátní návrh zákona 773,  který umožňuje pěstitelům lékařské marihuany ve státě prodávat přímo pacientům. Tato zpráva přichází asi šest týdnů poté, co  ji schválil zdravotní výbor Pennsylvanské sněmovny a  zaslal ji celé sněmovně .

Dva dny před podpisem opatření hejtmanem byl návrh v Senátu novelizován a definitivně schválen. Byly zahrnuty pozměňovací návrhy, které umožnily pěstitelské licence nezávislým výdejnám, uvedl Marihuana Moment.

Podle legislativy, kterou podpořil senátor  Chris Gebhard  (R), bude mít ministerstvo zdravotnictví na starosti zavedení procesu, který umožní 10 nezávislým pěstitelům-zpracovatelům konopí ve státě požádat o povolení k výdeji, což by jim umožnilo prodávat přímo pacientům. 

Státní zástupkyně Kathy L. Rapp (R) vyjádřila výhrady k návrhu zákona, přestože pro něj hlasovala. Kritizovala návrh zákona za to, že nevytváří otevřený trh pro malé podniky, zpochybnila nedostatek požadavků na lékárny v oblastech s nedostatečnou obsluhou a vyjádřila obavy z potenciální kontroly ze strany velkých konglomerátů kvůli krátkým omezením transakcí změny kontroly, což naznačuje potřebu rozsáhlejší debaty. než se stane zákonem.

V současné době může jako výdejna působit pouze omezený počet držitelů licencí, což vedlo ke koncentraci trhu. „To nyní vytvořilo nespravedlivý systém pro vydávání produktů pacientům,“  napsal Gebhard  v poznámce v loňském roce. „Nejjednodušším řešením tohoto problému by bylo vydat dvě povolení všem nezávislým pěstitelům/zpracovatelům sídlícím v Pensylvánii, kteří v současné době žádné nemají. To vytvoří svobodný a spravedlivý trh a umožní těmto podnikům fungovat na stejném poli jako jejich konkurenti.“ 

Podle fiskální zprávy z minulého měsíce se předpokládá, že tato reforma přinese přibližně 2 miliony USD v příjmech z poplatků za žádosti a povolení.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa