Benzigna.com: Konopné společnosti se staví proti americkému generálnímu prokurátorovi v boji proti federální prohibici

Benzigna.com: Konopné společnosti se staví proti americkému generálnímu prokurátorovi v boji proti federální prohibici

Koalice amerických provozovatelů konopí a investorů podala ve středu žalobu na amerického generálního prokurátora  Merricka Garlanda  , aby zablokovala federální vládě prosazování zákazu konopí pro státem legální činnost.

Žalobci v soudním sporu

Žaloba podaná u amerického okresního soudu v Massachusetts zastupuje všechny místní nezávislé provozovatele v Massachusetts, kteří utrpěli újmu a obchodní problémy kvůli federálnímu zákazu. Gyasi Sellers,  generální ředitel a zakladatel Treevit, Canna Provisions a Wiseacre Farm a  Verano Holdings VRNOF,  Ascend Wellness AAWHTerraAscend TSNDF + Upozornění zdarma a Green Thumb Industries GTBIF,  Eminence Capital a Poseidon Investment Management jsou jmenováni jako žalobci. 

Žaloba se snaží potvrdit práva Massachusetts a dalších států regulovat konopí v rámci svých hranic a potvrdit odpovídající omezení pravomoci federální vlády regulovat obchod. 

Zastupuje je advokátní kancelář Boies Schiller Flexner.

Právní aspekt

Pravomoc federální vlády regulovat obchod je založena na ustanovení ústavy o mezistátním obchodu. Zákon dotčený v této žalobě, zákon o kontrolovaných látkách , překračuje tuto omezenou pravomoc, protože zakazuje výrobu, distribuci a držení marihuany bez ohledu na to, zda tyto činnosti překračují státní hranice, nebo jako v případě konopných podniků žalobců, působí ve více státech. To podle žalobců poškozuje a brzdí snahy států poskytnout pacientům a dospělým přístup k přísně regulovanému a testovanému konopí.

Dnes 38 států – a Washington DC –, které mají programy konopí pro léčebné účely nebo pro dospělé, vyžadují dodržování mnoha přísných předpisů zaměřených na ochranu pacientů, zákazníků a široké veřejnosti, včetně video dohledu a sledování semena k prodeji. 

Státem regulované podniky s konopím považované za nezákonné podle CSA jsou považovány za páchající federální zločiny. V důsledku toho jsou odříznuti od mnoha federálních programů a ochran, včetně půjček pro malé podniky. Tyto podniky jsou rovněž vystaveny diskriminačním daňovým sankcím a mnoho organizací – včetně bank a zpracovatelů kreditních karet – s nimi odmítá obchodovat, místo aby riskovaly, že budou považovány za spiklence, podporovatele a podporovatele nebo za praní špinavých peněz.

Výsledkem je, že mnoho podniků s konopím trpí, lidé přicházejí o práci a bohatství jednotlivců je ničeno, řekl Darren Weiss , prezident společnosti Verano. Kromě toho držitelé licencí pro sociální kapitál, kteří byli poškozeni válkou proti drogám a kteří měli mít rovný přístup k odvětví, nemají stejné výhody jako jiní majitelé podniků při zakládání společnosti a budování svého bohatství.

„Zatímco reformy, jako je zákon o bankovnictví SAFER a přeplánování konopí podle zákona o kontrolovaných látkách, by zlepšily některé aspekty tohoto nefunkčního a zastaralého systému, nevyřeší zásadní problém,“ řekl  Weiss. 

V případě potřeby k Nejvyššímu soudu

„Jsme připraveni předložit tento případ až k Nejvyššímu soudu, abychom uvedli federální právo do souladu s tím, jak Kongres po léta jednal. Věříme, že Nejvyšší soud se bude držet základní hodnoty, na které byla naše země založena a která je zásadní pro zaručení svobody: že pravomoci federální vlády jsou omezené,“ řekl Weiss.

David Boies , předseda  Boies Schiller Flexner LLP , dodal: „Federální kriminalizace bezpečného, ​​regulovaného obchodu s marihuanou ve státech, kde je legální, nespravedlivě zatěžuje legální operace a rozšiřuje výrobu a prodej nelegální marihuany, která je neregulovaná, může být nebezpečná a je pravděpodobně najde cestu do jiných států.“ 


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa