Benzigna.com: Nárůst legálního prodeje konopí v Britské Kolumbii 

Benzigna.com: Nárůst legálního prodeje konopí v Britské Kolumbii 

Legální prodej konopí v Britské Kolumbii (BC), Kanada raketově vzrostl s pozoruhodným 40,9% nárůstem prodaných gramů a dosáhl celkem 33 879 347 ve čtvrtletí končícím 30. září 2023. Navzdory tomuto růstu se toto odvětví potýká s tvrdou konkurencí, což vedlo k meziročnímu poklesu průměrných cen o 11,7 %.

Klíčové body:

  • Růst trhu: BC zažívá podstatný nárůst legálního prodeje konopí a uvádí působivý 40,9% nárůst prodaných gramů.
  • Cenový tlak: Navzdory prudkému nárůstu prodeje zaznamenaly průměrné ceny konopí meziroční pokles o 11,7 %, což mělo dopad na celkový růst příjmů.
  • Růst konkurence: Britská Kolumbijská pobočka distribuce lihovin (BCLDB) hlásí 8,4% nárůst v legálních obchodech s konopím v BC za poslední rok a dosáhla celkem 490. 
  • Změna spotřebitelského chování: Omezené rozpočty domácností během pandemie vedly spotřebitele k hromadnému nakupování se slevami, což ovlivnilo frekvenci prodeje a výběr produktů.
  • Výzvy v oblasti zdanění: Vysoké daně představují pro legální podniky s konopím problém konkurovat nelegálnímu trhu a ovlivňují ziskovost, uvádí BIV.

Uprostřed těchto výzev hlavní hráči významně přispívají k růstu trhu s konopím BC. V čele tohoto poplatku je OrganiGram Holdings Inc. Mezi další významné přispěvatele patří Rubicon a Village Farms International Inc.

Cronos Group Inc také hrál roli při utváření dynamiky trhu.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa