Benzinga.com: Federálové konečně zveřejnili dokumenty potvrzující doporučení přehodnotit Cannabis na základě „akceptovaného lékařského použití“

Benzinga.com: Federálové konečně zveřejnili dokumenty potvrzující doporučení přehodnotit Cannabis na základě „akceptovaného lékařského použití“

Americká vláda v pátek konečně zveřejnila stovky stran dokumentů souvisejících s jejím probíhajícím přezkumem stavu konopí podle federálního zákona, čímž poprvé potvrdila, že ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb  doporučilo DEA  přeplánovat konopí jako plán III podle kontrolovaného Zákon o látkách.

252 stránek dokumentů vysvětluje, že konopí „má v současnosti přijímané lékařské použití ve Spojených státech“ a že má „potenciál ke zneužívání menší než drogy nebo jiné látky v Seznamu I a II“, jak poprvé  uvedl  Marihuana. Moment. 

Federální zdravotničtí úředníci potvrdili, že provedli analýzu a zjistili, že více než 30 000 zdravotnických odborníků „ve 43 jurisdikcích USA je oprávněno doporučovat lékařské použití marihuany pro více než šest milionů registrovaných pacientů pro nejméně 15 zdravotních stavů“.

Sotva den poté, co vládní právník řekl, že dokumenty budou zveřejněny v plném rozsahu, úředníci je zpřístupnili Mattu Zornovi , právnímu zástupci, který žaloval vládu kvůli žádosti o získání zákona o svobodě informací. V říjnu podal Zorn  stížnost u amerického okresního soudu ve Washingtonu, DC proti HHS, která požadovala, aby předložila kopii dopisu vydávajícího směrnici o kontrole konopí.

Zorn v pátek zveřejnil na svém blogu On Drugs obrázek dopisu ředitelce DEA Anne Milgramové , ve kterém Kancelář náměstka ministra zdravotnictví píše, že „Marihuana splňuje zjištění pro kontrolu v Schedule III stanovené v 21 USC 812(b) (3).”

Co by změna plánu znamenala pro konopí 

Konopí je kategorizováno jako látka seznamu 1, což znamená, že nemá žádnou přijatelnou lékařskou hodnotu. Mezi další látky, které spadají do této kategorie, patří heroin, LSD a extáze. Pokud dojde k přeplánování konopí, § 280 písm. e) daňového řádu by se již na podniky s konopím nevztahoval, což by provozovatelům umožnilo odečíst běžné obchodní výdaje od jejich hrubého příjmu.

Dále by se otevřel i výzkum konopí. Důsledky této změny by pravděpodobně byly jedním z nejvýznamnějších důsledků přeplánování konopí.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa