Společnost zkoumající produkci CBG signalizuje novou éru komerčního úspěchu v syntetické biologii

Společnost zkoumající produkci CBG signalizuje novou éru komerčního úspěchu v syntetické biologii

Biotechnologická společnost Willow Biosciences Inc. v roce 2023 vygenerovala tržby téměř 1,3 milionu USD , což za dané období vzrostlo přibližně o 60 %.

Dr. Chris Savile, prezident a generální ředitel společnosti, nazval rok 2023 „transformačním rokem pro Willow“, který spoléhá na techniky syntetické biologie při vytváření sloučenin, jako je cannabigerol , který se typicky získává z konopí.

Proč?

Ve své středeční tiskové zprávě společnost uvedla, že jedním z jejích největších úspěchů za posledních 12 měsíců bylo spuštění technologie biooxidační platformy BioOxi.

Bylo prokázáno, že platforma selektivní hydroxylace řízená umělou inteligencí odstraňuje více chemických kroků a významně snižuje náklady na výrobu cílových molekul.

Nová technologie umožnila Willow urychlit její „cestu k dlouhodobějším a potenciálně větším příležitostem k tržbám a zároveň snížit provozní náklady“.

V roce 2023 se společnost také zapojila do několika partnerství s inovátory, jako je Kalsec , nezveřejněná biofarmaceutická společnost kótovaná na Nasdaq a generické farmaceutické společnosti, jako je Suanfarma. Tyto kroky vedly k rozšíření a diverzifikaci portfolia Willow.

Společnost také prošla restrukturalizací svého podnikového a provozního rámce, včetně konsolidace operací v oblasti San Francisco Bay a změn v jejím vedení.

Ve své zprávě o zisku za třetí čtvrtletí společnost Savile zdůraznila úspěšnou implementaci strategie společnosti na posílení udržitelnosti a snížení provozních nákladů.

Co očekávat v roce 2024

Savile řekl, že se očekává, že technologická platforma BioOxi bude v budoucnu podporovat růst společnosti.

„V roce 2024 společnost využije svou platformu, aby uvedla náš vzrušující program kortikosteroidů do komerční připravenosti a určila strategické partnery pro expanzi a urychlení své řady příležitostí,“ dodal Savile.

Společnost plánuje pracovat na:

  • Uzavření obchodních dohod o svých stávajících programech;
  • Přechod výzkumných a vývojových programů ke komerčním příjmům;
  •  Celoroční výnosy z výzkumu a vývoje pro rok 2024 dosáhnout nárůstu o více než 100 % oproti roku 2023;
  • uzavření alespoň jedné partnerské smlouvy o svých kortikosteroidních programech;
  • Podepsání dvou nebo více dalších partnerství v první polovině roku 2024 a dalších partnerství ve druhé polovině za účelem rozvoje biologických výrobních procesů pro cíle vlastněné inovátory; a
  • Pokračující pokrok své základní technologické platformy.

Zdroj: Benzigna.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa