Tn.nova.cz: Návrh Pirátů chce zpřístupnit konopí. Umožnil by samopěstování i konopné kluby

Tn.nova.cz: Návrh Pirátů chce zpřístupnit konopí. Umožnil by samopěstování i konopné kluby

Průlom v jednání o legalizaci konopí učinili ve středu Piráti. Pracovní skupině předložili vládní návrh, který by částečně zpřístupnil legální konopí. Umožnil by například samopěstování nebo vznik konopných klubů.

Vládním návrhem o regulaci konopí se ve středu začala zabývat pracovní skupina. Návrh, který vznikl kompromisem mezi vládními stranami, by měl výrazně rozšířit možnosti, jimiž si v Česku bude možné opatřit marihuanu.

Součástí návrhu je například zajistit dostupnost konopí skrze samopěstování. Lidé si budou moci vypěstovat doma předem daný počet rostlin. Stejně tak bude podle vládního návrhu droga dostupná v regulovaných konopných barech.

Jana Michailidu

O návrh se zasadili především Piráti, kteří změnu konopné politiky v Česku chtějí dlouhodobě. „Za Piráty prosazujeme odpovědně nastavenou regulaci konopí po vzoru řady zahraničních zemí. Jasně se ukázalo, že stejně jako prohibice alkoholu v USA v minulém století ani nynější kriminalizující přístup ke konopí nefunguje,“ řekla poslankyně Klára Kocmanová (Piráti).

Piráti v otázce konopí argumentují výhodami, které by podle nich legalizace lehké drogy přinesla. Mezi nimi jsou například miliardové přínosy do státního rozpočtu na daních či omezení nelegálního trhu s omamnými látkami.

Legalizace je podle Pirátů nejlepší možností, jak se s problematikou konopí vypořádat. „Pokud chceme skutečně omezit negativa spojená s rizikovým užíváním konopí, opuštění represivního rámce je nevyhnutelné. Součástí efektivních změn je pak nutně i přísně regulovaná komerční dostupnost,“ uvedla Pirátka Jana Michailidu.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa