Benzinga.com: Lékařská marihuana je ukrajinským parlamentem oficiálně schválená!

Benzinga.com: Lékařská marihuana je ukrajinským parlamentem oficiálně schválená!

Ukrajinský parlament úspěšně schválil zákon o legalizaci lékařské marihuany , informoval v Telegramu   poslanec  Yaroslav Zalizniak  podle  New Voice of Ukraine.

Tato zpráva přichází téměř měsíc poté, co ukrajinský jednokomorový parlament  schválil Nejvyšší radou návrh zákona o legalizaci lékařské marihuany. Hned druhý den byl návrh zákona schválen poměrem hlasů 248 ku 16.

Předcházelo…

Nicméně poté návrh narazil na překážku, protože  parlamentní frakce Batkivshchyna (Vlast)  bránila schválení zákona .

V červnu 2023 ukrajinský prezident  Volodymyr Zelenskyj  potvrdil svou podporu legalizaci lékařské marihuany . Řekl tehdy, že Ukrajina by měla vyvinout úsilí o vytvoření nejlepšího sektoru duševní a fyzické rehabilitace v Evropě a budováním center a vzděláváním personálu.

Zákon stále není plně podporován opozičními stranami Baťkivščyna a Evropská solidarita.  Julia Tymošenková , vůdkyně Batkivshchyny, která je proti reformě, uvedla, že strana plánuje apelovat na Ústavní soud, aby hlasování zrušil, protože „pozměňovací návrhy k návrhu zákona byly projednávány v poloprázdné sněmovně.“ Mezi důvody, proč se Tymošenková staví proti legislativě, je přesvědčení, že opatření „legalizuje obchod s drogami a drogovou mafii v zemi“.

V součnastnosti… 

Rekreační konopí zůstává ilegální a bude posuzováno jako trestný čin a vyšetřováno policií v souladu se zákonem 7457. Cannabis je „při vědeckých a technických činnostech, jakož i v lékařské praxi povolen pro léčebné účely, výrobu produktů jejich zpracování a léčiv z nich vyrobených.  Informovaly o tom  ukrajinské zprávy.

Rekreační konopí zůstává ilegální a bude posuzováno jako trestný čin a vyšetřováno policií v souladu se zákonem.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa