Internationalcbc.com: Němečtí pacienti hlásí výrazné zlepšení deprese po užití konopí

Internationalcbc.com: Němečtí pacienti hlásí výrazné zlepšení deprese po užití konopí

Mezinárodní vědci odhadují , že až pět procent dospělých na celém světě trpí depresí. Ženy jsou častěji diagnostikovány s depresí ve srovnání s muži a diagnóza může nastat v jakémkoli věku.

Depresivní porucha zahrnuje depresivní náladu nebo ztrátu potěšení nebo zájmu o aktivity po dlouhou dobu, včetně aktivit, které měl pacient rád. Klinická deprese, často označovaná jako velká depresivní porucha, je závažnou formou deprese.

Vědci v Německu nedávno provedli studii zahrnující léčebné konopí a pacienty trpící velkou depresivní poruchou. Výsledky studie byly příznivé. Níže je o něm více informací prostřednictvím tiskové zprávy od NORML :

Essen, Německo:  Podle údajů  zveřejněných v časopise  Pharmacopsychiatry je užívání léčebných produktů z konopí spojeno se sníženou úrovní deprese  .

Němečtí vyšetřovatelé hodnotili užívání léčebného konopí u kohorty 59 ambulantních pacientů trpících velkou depresivní poruchou (MDD). (Rostlinné konopí a léčba kanabinoidy, jako je dronabinol, byly legalizovány užíváním na předpis v Německu v roce 2017; takové produkty jsou však obvykle povoleny pouze v případě, že pacienti nereagují na tradiční terapie.) Účastníci studie užívali konopné produkty po dobu 18 týdnů.

„Průměrná závažnost deprese se snížila z 6,9 bodu na vstupu na 3,8 bodu v 18. týdnu,“ uvedli. „Reakce na léčbu (>50 procent snížení počátečního skóre) byla pozorována u 50,8 procenta [subjektů studie] v 18. týdnu.“

Autoři studie došli k závěru: „Lékařské konopí bylo dobře snášeno a míra předčasného ukončení byla srovnatelná s mírou v klinických studiích s antidepresivy. Pacienti hlásili klinicky významné snížení závažnosti deprese. Další výzkum účinnosti léčebného konopí na MDD se zdá být opodstatněný.“

Závěry studie jsou v souladu s nedávno publikovanými údaji ze Spojeného království, které  určily : „Léčivé konopí bylo spojeno se zlepšením symptomů deprese a úzkosti, stejně jako se zlepšením kvality života související se zdravím a kvalitou spánku po 1., 3. a 6. měsíce léčby.“

Plné znění studie „Účinnost léčebného konopí pro léčbu deprese: Naturalistická ambulantní studie“ se objevuje ve  Farmakopsychiatrii .


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa