Internationalcbc.com: Španělsko pokračuje v revizi návrhů regulace léčebného konopí

Internationalcbc.com: Španělsko pokračuje v revizi návrhů regulace léčebného konopí

Španělsko, stejně jako každá jiná obydlená země na světě, je domovem trpících pacientů, z nichž mnozí používají různé formy léčebného konopí k léčbě svých onemocnění. Kolik takových pacientů ve Španělsku je, je téměř nemožné určit, především proto, že země nemá komplexní program léčebného konopí.

Po několik let se zákonodárci ve Španělsku pokoušeli schválit smysluplné předpisy o léčebném konopí, jen aby viděli, že opatření týkající se léčebného konopí opakovaně zasahují do slepých uliček. Nejnovější příklad lze nalézt v loňském roce, kdy byl rozeslán a následně předložen návrh právních předpisů o léčebném konopí.

Španělská vláda údajně obnovuje úsilí o přezkoumání návrhů regulace léčebného konopí, které jsou zoufale potřeba v zemi, která má pravděpodobně nejaktivnější neregulovaný trh s léčebným konopím na planetě. Podle místního :

Zdroje z ministerstva v čele se Sumarovou Mónicou Garcíou potvrdily různým zdrojům ve španělském tisku, že hodlají pokračovat s návrhem legislativy a od poloviny ledna znovu spustit vytváření lékařského programu.

Vláda se tímto problémem již dříve zabývala a španělský parlament dokonce schválil návrh dokumentu, který naléhal na regulaci konopí pro léčebné účely, ale s návalem voleb na konci minulého volebního období byl tento problém nakonec odsunut stranou.

Ministerstvo zdravotnictví chce nyní proces znovu nastartovat a přezkoumává stávající návrh legislativy, který byl vypracován na základě zjištění kongresového výboru a byl podpořen všemi stranami kromě pravicových Partido Popular (PP) a Vox, kteří hlasoval proti.

Podle průzkumu citovaného  The Local podporuje 84 % Španělů regulaci léčebného konopí podle údajů SNS. Většina zákonodárců ve španělském parlamentu také údajně podporuje reformu léčebného konopí.

Mezi odpůrci konopí ve španělském parlamentu a tím, co se skutečně děje ve španělských komunitách, existuje jasná nespojitost. Míra spotřeby konopí ve Španělsku je vyšší než u téměř všech ostatních zemí na Zemi a stovky soukromých konopných klubů obývají různé části země.

Absence regulovaného domácího programu léčebného konopí nijak neodradila lidi od konzumace konopí. Spíše nutí trpící pacienty, aby si léky odebírali z neregulovaných zdrojů, což zdaleka není optimální situace.

Zůstává nejasné, zda/kdy bude legislativa o léčebném konopí odhlasována ve španělském parlamentu, a ostatně, zda by se takové hlasování ukázalo jako příznivé či nikoliv. Zdá se však, že ve Španělsku nabírá na síle a do značné míry jde o to, aby příznivci v parlamentu překonávali neustálé překážky, které kladou odpůrci.

Mezitím snaha o uzavření konopných klubů v Barceloně pokračuje, i když šance, že uspěje, se zdají přinejlepším ponuré. Zákonodárci na místní a národní úrovni musí ve Španělsku spolupracovat na regulaci konopných produktů a obchodu, spíše než nadále strkat hlavu do země a nechat organizovaný zločin zaplnit prázdnotu na úkor výsledků v oblasti veřejného zdraví.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa