Newsweed.fr: Dánské úřady uzavřou „Pusher Street“ v Christiánii, známé místo prodeje marihuany

Newsweed.fr: Dánské úřady uzavřou „Pusher Street“ v Christiánii, známé místo prodeje marihuany

Dánské úřady v čele s ministrem spravedlnosti Peterem Hummelgaardem oznámily plány na trvalé uzavření notoricky známého drogového trhu v Christianii jako součást významného kroku k řešení přetrvávajících problémů s ním spojených.

Tento krok následuje po rostoucích obavách z organizovaného zločinu, násilí a celkového dopadu nezákonného obchodu s drogami na komunitu.

Řešení eskalujících problémů

Slavná ulice Pusher Street, která se nachází v srdci Christianie, je známá svou tolerancí ke konzumaci a prodeji konopí a hub. Již několik let soupeří různé gangy o kontrolu nad tímto oblíbeným místem s podílem bodnutí a střelby.

Situace se zhoršila čtvrtou smrtelnou střelbou spojenou s Pusher Street od roku 2020, což přimělo 900 obyvatel Christianie, aby vyzvali k ukončení obchodu s drogami.

Ministr spravedlnosti Peter Hummelgaard toto rozhodnutí potvrdil, když v rozhovoru pro TV2 Kosmopol řekl, že „Pusher Street se letos uzavře“. Ministr trval na realizaci akčního plánu vypracovaného ve spolupráci s obyvateli Christianie, který by měl být dokončen během příštích šesti měsíců.

Společné úsilí a budoucí projekty

Snahy o vymýcení obchodu s měkkými drogami ze svobodné čtvrti Christiania zahrnují úzkou koordinaci mezi dánskými úřady, magistrátem Kodaně a obyvateli Christianie.

V reakci na nedávný policejní zásah na trhu obyvatelé vyjádřili přání alternativního rozvoje v místě, aby se zabránilo návratu nelegálních stánků na tržiště. Proces vypracování realistického plánu však zůstává obtížný a mluvčí Hulda Mader zdůrazňuje potřebu finanční podpory a bezpečnostní pomoci ze strany úřadů.

Přestože pan Hummelgaard nezveřejnil konkrétní podrobnosti o trvalém uzavření Pusher Street, uznal potřebu zvýšené přítomnosti policie v této oblasti. Plánovaný plán, který by měl začít v dubnu, zahrnuje rekonstrukci čtvrti, jak informovala TV2 Kosmopol.

Cesta Christianie od svobodného města k transformaci

Christiania, založená v roce 1971 skupinou hippies a umělců, se snažila vytvořit alternativní společnost založenou na principech míru a lásky, s kolektivními rozhodnutími a zákony, které nebyly přísně vynucovány. V průběhu let se tato vize dostala do potíží, protože se Pusher Street stala centrem nelegálních drogových aktivit, což vedlo k přehodnocení směřování komunity.

Očekává se, že uzavření Pusher Street bude pro Christianii znamenat zlom a povzbudí obyvatele, aby se aktivně zapojili do diskusí o budoucí podobě čtvrti. S kolektivní vizí regenerace obyvatelé hlasovali pro zahájení renovačních prací, čímž dali najevo svůj závazek přeměnit prostor na kulturní centrum. Příležitost předefinovat historii Christianie a vrátit ji zpět k její původní etice míru, lásky a alternativního života.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa