Cannabissciencetech.com: Legalizace konopí v Německu čeká nová kontrola

Cannabissciencetech.com: Legalizace konopí v Německu čeká nová kontrola

Nové obavy německých ministrů vnitra a dalších vládních pracovníků podnítily navrhovanou legislativu pro legální rekreační konopí k dalšímu přezkoumání a diskusi (1). Obavy o zákon o konopí (CanG) se soustředí na otázky, jako jsou potenciální dopady na organizovaný zločin a ochranu veřejného zdraví, zejména dětí a mladých dospělých (1). Dřívější revize v loňském roce zahrnovaly plány na legální trh a několik politiků deklarovalo svůj optimismus pro schválení legislativy v roce 2024, navzdory novým problémům, které se objevily v prosinci 2023 (1,2).

Nedávno zveřejněná zpráva Spolkového úřadu kriminální policie (BMK) dále vysvětlila právní a trestní důsledky, které údajně nebyly dostatečně řešeny (1). Zpráva, která byla uvedena do provozu v červnu 2023 a zpřístupněna veřejnosti 15. ledna 2024, je kompilací obav, jako jsou zvýšené zdroje, které bude vymáhání práva potřebovat proti organizovanému zločinu a zhoršenému řízení, plus zavedení regulace pro kontrolované produkty z konopí ( 3).

Několik politiků ze Sociálně demokratické strany (SPD) také vyslovuje své výzvy k revizi legislativy (1). „Varovala bych před tvrzením, že konopí je neškodné jen proto, že držení určitého množství pravděpodobně zůstane nepotrestáno,“ prohlásila ministryně spravedlnosti Kathrin Wahlmannová na nedávné konferenci v překladu z němčiny do angličtiny (2). trestní soudce, velmi dobře vím, že konzumace konopí – v závislosti na predispozici a míře konzumace – je zvláště nebezpečná a může způsobit značné poškození mozků mladých konzumentů.“

Pokud legislativa projde, Německo by bylo třetí zemí v Evropě, kde by bylo legální konopí pro rekreační účely (1). Ministr zdravotnictví Karl Lauterbach ze strany SPD již dříve vyjádřil podporu legalizaci (1).


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa