Ukrajinský ministr zdravotnictví Liaschko hledá inspiraci u německé společnosti na výrobu konopí Grünhorn

Ukrajinský ministr zdravotnictví Liaschko hledá inspiraci u německé společnosti na výrobu konopí Grünhorn

V průběhu legalizace léčebného konopí na Ukrajině navštívil Viktor Liaschko největší německou konopnou síť Grünhorn, aby zjistil, jak funguje.

Ministr Viktor Liaschko se v pátek sešel se svým německým protějškem Karlem Lauterbachem na německo-ukrajinském zdravotnickém summitu v Berlíně, aby diskutovali o tom, jak lze podpořit Ukrajinu. Liaschko v rámci své návštěvy v Německu odcestoval v sobotu do Lipska, aby navštívil Grünhorn.

Spolu s náměstkyní Marynou Slobodničenko, dalšími představiteli svého resortu a Ukrajinským sdružením pro léčebné konopí zkoumal logistické a materiální podmínky. Navštívil výrobu konopného extraktu a kapslí v laboratoři největší německé internetové lékárny pro léčebné konopí a také plnění květů.

Výkonný ředitel Sven-Roger von Schilling ze společnosti Schurer Pharma & Kosmetik GmbH, která je součástí sítě Grünhorn: „Cítíme hlubokou sympatii k Ukrajině a souhlasíme s rozhodnutím použít léčebné konopí k překonání následků války.

„V Grünhornu jsme se již aktivně zapojili do dodávek léků a humanitárních dodávek na Ukrajinu. Jsme proto obzvláště hrdí, že ministr Liaschko má zájem o naše zkušenosti a uznává Grünhorna jako důležitého hráče v odvětví konopí.“

Pozadí:

  • Německo přislíbilo Rusku napadené Ukrajině další pomoc ve zdravotnictví a hodlá zintenzivnit spolupráci. Bylo to dohodnuto na německo-ukrajinském zdravotním summitu mezi ministry Viktorem Liaschkem a Karlem Lauterbachem 2. února 2024.
  • Ukrajinští zákonodárci v prosinci 2023 odhlasovali legalizaci lékařského použití konopí.
  • Pozornost je zaměřena na vojáky s posttraumatickou stresovou poruchou v důsledku probíhající války na Ukrajině, srovnatelnou se situací v Izraeli v roce 2004, a také na pacienty s rakovinou.
  • V Německu bylo léčivé konopí schváleno k lékařskému předpisu již v roce 2017. Výsledná zkušenost byla důvodem návštěvy Viktora Liaschka na Grünhornu v Německu.
  • S podílem na trhu 20 % a ročním obratem více než 30 milionů eur je Grünhorn přední značkou s přidruženou online lékárnou pro léčebné konopí v Německu. Grünhornovi je předložen každý třetí předpis na květy konopí.

O Grünhornovi 

Grünhorn je zastřešující značkou pro největší německou konopnou síť v Německu a byla založena v Lipsku v roce 2020. Patří sem: největší online zásilková lékárna pro konopí,  www.gruenhorn.com  (pokrývá 20 % objemu konopí), Schurer Pharma & Kosmetik GmbH, poskytovatel automatizovaného plnění a logistických služeb pro přední lékárny s konopím, a Canymed GmbH, farmaceutický velkoobchod s léčebným konopím působící po celém Německu. Grünhorn jako přední značka konopné zdravotnické péče představuje vysoce kvalitní a inovativní produkty pro naše pacienty a výzkum v oblasti léčebného konopí.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa