Businessofcannabis.com: Globální exploze lékařské marihuany se blíží

Businessofcannabis.com: Globální exploze lékařské marihuany se blíží

V poslední době jsem optimističtější, pokud jde o globální krajinu léčebného konopí a směr, kterým se ubírají hlavní regulační agentury. Zdá se, že roky dusného regulačního prostředí a politických protivětrů, které brzdily konopný průmysl, ustupují skutečnému pokroku.

Začátkem tohoto roku vydalo Ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb Spojených států (HHS) 252stránkovou zprávu, která uvádí, že konopí je bezpečné . Zdravotní úřad dále poznamenal, že konopí má skutečný potenciál jako lék, který může pomoci se symptomatickými stavy u nejméně 15 lékařských indikací. Po desetiletích tvrzení, že neexistuje dostatek důkazů, že je konopí bezpečné a cenné jako lék, je tato zpráva pro průmysl skutečně transformační.

Většina čtenářů tohoto článku to vždy věděla. Mnoho lidí však věřilo, že tyto nepřátelské, politicky motivované a zaujaté úřady brání stovkám milionů lidí v přístupu k bezpečnějším lékům. Tato publikace od HHS by mohla a měla předznamenat velký posun.

Konopí pro symptomatickou neuropatickou bolest: Odklon od opioidů 

Vezměme si jednoduchý příklad: přiznání, že konopí může pomoci symptomatické neuropatické bolesti, což je stav obvykle léčený opioidy. Mohla být opiátová epidemie, která zabila statisíce lidí a miliony dalších závislých, zmírněna otevřením přístupu ke konopí?

Zpráva od HHS jasně uvádí, že konopí je bezpečnější alternativou opioidů , protože je méně návykové a má mnohem nižší pravděpodobnost předávkování a nežádoucích reakcí než jakýkoli opioid.

Bez ohledu na to, jakou osobní zaujatost by zákonodárce mohl mít, bez ohledu na to, jaké sociální nebo náboženské přesvědčení mohlo lidem bránit v obhajování konopí, tato zpráva je jasným znamením, že konopí je alternativou k nebezpečným opioidům, jako je oxykodon.

Co bude dál s léčebným konopím? 

Úřady se musí potýkat s realitou, že jak tento dokument od HHS, tak neuvěřitelné množství neoficiálních důkazů ukazují, že konopí je bezpečná a široce používaná terapeutická sloučenina pro nespočet lékařských indikací.

Aktuální doporučení a spotřeba konopí

Dokument HHS uvádí, že  30 000 lékařů v USA doporučuje konopí a 6 000 000 pacientů uvádí pozitivní výsledky.

Tyto statistiky nezahrnují miliony dospělých spotřebitelů a bezpočet zákazníků na neregulovaném trhu v USA. Tito spotřebitelé poskytují nejvýznamnější podmnožinu důkazů, že konopí může jednotlivcům pomoci nesčetnými způsoby.

Jak klasifikovat konopí

Mělo by být konopí klasifikováno jako léčivo, bylinný lék nebo rekreační produkt prostřednictvím nových potravinových derivátů?

Odpověď je vše výše uvedené.

Farmaceutické konopí, bylinné léky a srovnávací velikosti trhu

Je nezbytné vzít v úvahu velikost trhu souvisejících odvětví ve Spojených státech, abyste pochopili, jakými cestami se může regulované konopí ubírat (Poznámka: Odhady velikosti globálního trhu jsou mnohem vyšší; toto jsou čísla z USA).

Regulované konopí versus farmaceutické konopí

Rozdíl ve velikosti trhu farmaceutického konopí a regulovaného konopného průmyslu je způsoben především tím, že uvedení léku na trh trvá 5–10 let a ještě déle edukovat předepisující lékaře o jeho užívání.

Navíc užívání dospělými a léčebné konopí je mnohem výnosnější než farmaceutické konopí, že mnoho investorů odrazuje od utrácení stovek milionů dolarů za klinické testy.

Dalším kritickým faktorem, díky kterému je regulované konopí slibnější a ziskovější než farmaceutické konopí, je to, že lidé chtějí mít přístup ke svému léku hned. Okamžitý přístup je zásadní, protože lidé jsou nyní více vzdělaní o terapeutickém potenciálu konopí a nechtějí čekat na farmaceutické objevy. Regulační orgány musí najít rovnováhu mezi okamžitým přístupem a bezpečností spotřebitelů.

Bylinné doplňky umožňují zrychlený přístup

Farmaceutických konopných drog bude nepochybně více. Cesta rostlinnou medicínou však poskytne rychlejší přístup k lékům z konopí, protože užívání dospělými se stále snaží získat politické, společenské a regulační přijetí.

Politika lékařského konopí v USA a mimo ně

USA se snaží přeřadit konopí z Plánu I do Plánu III , což je logické vzhledem k lékařským výhodám rostliny. Navíc se zdá pravděpodobné, že Německo v nadcházejících měsících odstraní označení narkotika na konopí . Samozřejmě, že politika je stále v cestě.

Bez ohledu na to, zda jedna nebo obě země uspějí, zpráva HHS je nyní otevřená. Ostatní země, stejně jako Světová zdravotnická organizace (WHO) , si musí uvědomit, že lidé konopí již konzumují; úkolem tvůrců politik je poskytnout svým občanům bezpečnou regulační cestu pro spotřebu konopí.

Konopí jako farmaceutický lék

Nejregulovanější a nejsnadnější politickou cestou pro konopí v zemích po celém světě bude lékařský přístup. Tento model upřednostňuje distribuci registrovaných rostlinných léčiv pod lékařským dohledem podle farmaceutických standardů správné výrobní praxe Evropské unie (EU-GMP) .

Konopí jako bylinný lék

Další potenciální cestou by byly nové normy GMP pro potraviny . Tento model by fungoval podobně jako současný distribuční a licenční rámec pro produkty konopí a CBD, kde podléhají určitému lékařskému dohledu prostřednictvím dispenzárních systémů. Tento model může být životaschopný pouze pro některé země.

Konopí pro dospělé

Skutečné užívání konopí pro dospělé nebo rekreační konopí, jako v USA a Kanadě, není v tuto chvíli pro mnoho dalších zemí životaschopné. Je to však možné v budoucnu, jak země pokročí v porozumění širším otázkám kolem legalizace.

Budoucnost konopí jako bylinné medicíny 

Bylinný přístup ke konopí je nejbezpečnější a politicky nejsprávnější cesta. Lidé si zaslouží přístup ke konopí, jak je uvedeno ve zprávě HHS, a neposkytnutí bezpečného přístupu k regulovaným konopným lékům pošle lidi na nelegální trhy nebo na škodlivější opioidy.

Jsme svědky začátku celosvětové lékařské exploze konopí. Máme již více než 30 000 mezinárodních klinických zpráv, stovky stran kanadských zpráv o jejich pacientech s léčebným konopím a nespočetné množství pozorovacích dat od dospělých spotřebitelů a pacientů s léčebným konopím v USA.

Tato mocná data se budou dále šířit ve světle nedávných zpráv. Uznání od významného zdravotnického orgánu, že konopí je bezpečné a poskytuje nespočet léčebných výhod, je pro toto odvětví neuvěřitelným pokrokem. Nyní, když jsou zprávy venku, je jen otázkou času, kdy uvidíme pozitivní revoluci – a masivní růst – v odvětví léčebného konopí. Jinými slovy, hráz se protrhla; je jen otázkou času, kdy bloky vybuchnou.

Autor: Michael Sassano,  CEO,  Somai Pharmaceuticals

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa