Reuters.com: Německo se připojilo k celosvětovému klubu legální marihuany!

Reuters.com: Německo se připojilo k celosvětovému klubu legální marihuany!

Berlín 23. února (Reuters) – Německo se v pátek připojilo k malé skupině zemí a jurisdikcí, které legalizovaly marihuanu, když Bundestag schválil zákon umožňující jednotlivcům a dobrovolným sdružením pěstovat a držet omezené množství této drogy.

Zákon schválený vládnoucí trojkoalicí kancléře Olafa Scholze legalizuje pěstování až tří rostlin pro soukromou spotřebu a vlastnictví až 25 gramů konopí.

ČTĚTE TAKÉ: Německo zlegalizovalo rekreační užívání marihuany!

Větší, ale stále nekomerční produkce konopí bude povolena členům tzv. konopných klubů do 500 členů, přičemž všichni musí být plnoletí. Jejich produkt mohou konzumovat pouze členové klubu.“Máme dva cíle: potlačit černý trh a zlepšit ochranu dětí a mládeže,“ řekl ministr zdravotnictví Karl Lauterbach na začátku bouřlivé debaty, kde ho opozice obvinila z propagace užívání drog.

„Ve vší vážnosti tvrdíte, že legalizací většího množství drog omezíme užívání drog mezi mladými lidmi,“ řekl křesťanskodemokratický zákonodárce Tino Sorge.“To je ta nejhloupější věc, jakou jsem kdy slyšel.“

Lauterbach však řekl, že to znamená „strkat hlavu do písku“: nejen že užívání konopí prudce vzrostlo mezi mladými lidmi, jejichž vyvíjející se mozky byly obzvláště ohroženy, ale drogy na ulicích byly dnes silnější a nejčistější, což značně zvýšilo jejich škodlivost.

Odhaduje se, že asi 4,5 milionu Němců užívá konopí.Německo se stává devátou zemí, která legalizuje rekreační užívání drogy, což je také legální v některých nižších národních jurisdikcích ve Spojených státech a Austrálii.

Mnoho dalších zemí povoluje jeho lékařské použití jako lék proti bolesti. Konopí zůstává pro nezletilé nelegální, stejně jako jeho konzumace v blízkosti škol a hřišť.

Někteří zákonodárci se ptali, zda budou mít nové předpisy velký dopad na obchodování, protože ti, kteří nejsou ochotni pěstovat vlastní konopí nebo se připojit k konopnému klubu, mohou stále preferovat nákup drogy.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa