Cannabishealthnews.co.uk: Pacienti z celého světa budou ve Vídni volat po spravedlivém přístupu k léčbě konopím

Cannabishealthnews.co.uk: Pacienti z celého světa budou ve Vídni volat po spravedlivém přístupu k léčbě konopím

Pacientská rada IACM příští měsíc ve Vídni upozorní na překážky, kterým čelí pacienti s konopím po celém světě. Pacienti z celého světa budou na nadcházejícím zasedání Komise OSN pro narkotika volat po spravedlivém a rovném přístupu k léčbě konopím.

Členové Pacientské rady IACM budou spolu s dalšími neziskovými organizacemi zastupovat práva pacientů usilujících o legální, spravedlivý a spravedlivý přístup k léčebnému konopí na devítidenní akci, která se bude konat ve Vídni od 14. do 22. března 2024.

Komise pro narkotika (CND) byla založena v roce 1946 jako funkční komise Hospodářské a sociální rady OSN (ECOSOC) a je hlavním orgánem vytvářejícím politiku v rámci systému OSN v otázkách kontroly drog. 

67. zasedání CND je střednědobým přezkumem, který se zaměří na zhodnocení plnění všech stávajících závazků mezinárodní protidrogové politiky a na práci na urychlení plnění závazků v letech 2024 až 2029.

Bude to poprvé, co se členové Pacientské rady IACM zúčastní CND, přičemž šest zástupců se účastní akcí v průběhu zasedání a poskytuje písemná a ústní prohlášení na plenárním zasedání CND a na vyjednávacích fórech, aby pomohli utvářet debatu a ovlivňovat výsledky politiky.

„Historický okamžik pro konopný aktivismus“

Organizace to popsala jako „historický okamžik pro konopný aktivismus“, kdy přítomnost pacientů a aktivistů na vysokých politických akcích, jako je tato, je nezbytná k zajištění pokroku spravedlivé a spravedlivé legislativy pro pacienty s konopím na celém světě.

Překážky, kterým čelí pacienti s konopím po celém světě, jsou často ukládány a udržovány smlouvami, za které je CND zodpovědná. 

Zatímco více než 20 členů Evropské unie nyní v nějaké formě léčebné konopí legalizovalo, přístup se mezi zeměmi značně liší. 

V Německu je počet pacientů , kteří jsou držiteli receptů na konopí, nyní vysoce trojciferný, i když pouze malá část z nich má v současnosti nárok na lékařskou úhradu.

Mezitím v Řecku, kde bylo léčebné konopí poprvé legalizováno v roce 2017, kvůli současným předpisům – včetně zákazu dovozu konopí – pacienti stále nemají přístup k legálním lékům. 

„Problémy, s nimiž se pacienti potýkají s přístupem, jsou společné pro občany na celém světě,“ řekla Jacqueline Poitras, spoluzakladatelka IACM Patient Council, národní představitelka pro Řecko a zakládající ředitelka skupiny pro zastupování, MAMAKA – Mothers for Cannabis.

„Světová zdravotnická organizace uznala konopí jako léčivé a je načase, aby se s touto vysoce terapeutickou rostlinou zacházelo jako s takovou a ne jako s nebezpečným narkotikem, které je vzdáleno pacientům, kteří potřebují jeho léčivé vlastnosti.

„Smlouvy a předpisy, které byly zavedeny v minulosti, zoufale potřebují být revidovány a aktualizovány, aby podporovaly práva a potřeby dnešních pacientů. Politické agendy některých zemí by neměly být překážkou bezpečného a dostupného přístupu. “ 

Michael Krawitz, národní zástupce pro USA a výkonný ředitel Veterans for Medical Cannabis Access, také zdůraznil rostoucí důkazní základnu na podporu konopí jako možné alternativy k lékům na bázi opioidů pro stovky milionů lidí žijících s chronickou bolestí po celém světě. 

„Konopí jako doplňková léčba bolesti přináší pacientům lepší výsledky a snižuje potřebu opiátů,“ řekl.

„Pacientská rada IACM přezkoumala programy přístupu ke konopí v různých zemích a zjistili jsme, že mnohé z nich nemají přístup a ti, kteří přístup mají, mají často překážky, které jsou v nejlepším případě zbytečné a v nejhorším případě představují porušení základních lidských práv. Doufáme, že náš příspěvek na těchto historických setkáních Organizace spojených národů pomůže nasměrovat země k lepšímu přístupu k pacientům.“

Kanadská národní zástupkyně a zakladatelka AUBE: Hlas pacientů s léčebným konopím, Daphnée Elisma, dodala: „Je nezbytné, aby se překážky bezpečného a dostupného přístupu k léčebnému konopí řešily na nediskriminačním základě.“

Mezi členy pacientské rady IACM, kteří budou přítomni, patří:

  • Jacqueline Poitras, spoluzakladatelka a národní zástupkyně Řecka
  • Michael Krawitz, národní zástupce USA
  • Daphnée Elisma, národní zástupkyně Kanady
  • Tom Curran, národní zástupce Irska
  • Dr. Pavel Kubu, národní zástupce ČR
  • Kevin Herzig, národní zástupce Rakouska

Sledujte Hemphouse.cz pro další zpravodajství.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa