Barneysfarm.com: Jak by THCV mohlo způsobit revoluci v léčebném konopí

Barneysfarm.com: Jak by THCV mohlo způsobit revoluci v léčebném konopí

Už léta uživatelé a zastánci léčebného konopí chválí potenciál rostliny zmírňovat příznaky různých stavů.

Nicméně vedlejší účinky THC – včetně únavy, zvýšené chuti k jídlu a zhoršeného soustředění – byly také dobře zdokumentovány. Nyní rané výzkumy ukazují, že THCV může pomoci uvolnit plný léčebný potenciál konopí a zároveň se vyhnout nežádoucím vedlejším účinkům, které mohou doprovázet samotné THC.

První svého druhu dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná studie se 78 účastníky nedávno prokázala, že THCV užívané s THC zvýšilo energii, aktivitu, výkon při cvičení a pohodu ve srovnání s placebem.

Ještě pozoruhodnější je, že THCV také působí proti problémům s únavou a hladem spojenými s THC. Jak léčebné konopí pokračuje ve svém pochodu do hlavního proudu, THCV by se mohlo ukázat jako klíč, který odemkne plnou sílu rostliny konopí jako terapeutického prostředku.

Vnitřní pohled na špičkovou studii THCV+THC

V této průkopnické studii provedené Phylos Bioscience a People Science účastníci užívali THCV+THC, samotné THC nebo placebo během tří různých týdnů.

Jak samotné THC, tak intervence THCV+THC zvýšily subjektivní energii, aktivitu, výkon při cvičení a celkovou pohodu ve srovnání s placebem.

Skupina pouze s THC však hlásila téměř trojnásobek nežádoucích účinků spojených s únavou ve srovnání s ostatními dvěma skupinami. Tato pozoruhodná zjištění naznačují, že THCV by mohlo zmírnit vedlejší účinky THC, jako je únava.

Studie také odhalila dráždivé rané důkazy o potenciálním vlivu THCV na hlad a chuť k jídlu. U účastníků, kteří pravidelně konzumovali vyšší dávky THC, zvýšilo užívání samotného THC hlad.

Zdá se však, že přidání THCV působí proti účinkům THC zvyšujícím chuť k jídlu. Protože se komunita léčebného konopí snaží vyvinout vyváženou léčbu, která zabrání nežádoucím vedlejším účinkům, THCV by se mohlo ukázat jako ingredience, která mění hru.

Demystifikování tohoto vzácného, ​​silného kanabinoidu

Na rozdíl od hojnějšího THC se THCV běžně vyskytuje v rostlinách konopí ve velmi nízkých hladinách. Nicméně časný výzkum této vzácné sloučeniny naznačuje, že by mohla mít silné terapeutické účinky na energii, soustředění, motivaci a kontrolu chuti k jídlu.

Zdá se, že THCV působí jako antagonista blokující receptory CB1, což by mohlo vyvážit některé opojné účinky THC, pokud by byly správně kombinovány.

Jedinečná psychofarmakologie THCV mu dává obrovský potenciál jako doplňkové složky pro jemné doladění a vyvážení léčby konopím.

Zatímco samotné THC má vedlejší účinky, kterým se někteří uživatelé chtějí vyhnout, dřívější zjištění naznačují, že malé dávky THCV mohou působit jako „protijed“ zmírňující tyto problémy. Jako neintoxikační sloučenina, která zřejmě mění aktivitu THC, otevírá THCV nové dveře pro šlechtění a formulaci konopí.

Co má budoucnost pro léčebné konopí

Tento výzkum představuje pouze první krok k objasnění terapeutických mechanismů a potenciálu THCV.

Tato raná zjištění však připravila půdu pro novou generaci přesných léčebných postupů konopím s přizpůsobitelnými účinky.

Stejně jako terpenové profily umožňují plemenům konopí získat různé aromatické vlastnosti, bezpečné neintoxikační sloučeniny jako THCV by mohly umožnit dokonale kalibrované kanabinoidní formulace.

Cesta k lepší léčbě

Krajina léčebného konopí se po legalizaci dále vyvíjí bleskovou rychlostí. Plný potenciál konopí však pravděpodobně zůstane nevyužit, aniž by do toho vstoupily zásadní prostředky, jako je THCV.

Tento výzkum zahajuje novou éru s důrazem na minoritní kanabinoidy, které mohou vyvážit a rozšířit léčbu konopím. Místo experimentování na divokém západě se uživatelé konopí mohou těšit na vědecky kalibrované, personalizované léčby nabízející optimální výsledky bez nežádoucích účinků.

Poslední kapitola příběhu o konopí objasňuje jednu věc: nejnapínavější vývoj je stále před námi.

Barneysfarm.com


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa