Amsterdam se nebude moci zúčastnit experimentu s legální marihuanou!

Amsterdam se nebude moci zúčastnit experimentu s legální marihuanou!

Dolní komora nizozemského parlamentu odmítla přidání Amsterdamu do experimentu s pěstováním a distribucí marihuany v zemi, což znamená, že počet měst, která se letos v létě zúčastní úplného spuštění pilotního projektu, zůstane na 10ti.

Parlament také zamítl návrh krajně pravicové PVV (Strana pro svobodu) na pozastavení celého projektu. Experiment již začal ve městech Breda a Tilburg , přičemž první pozorovací fáze trvala 6 měsíců.

Femke Halsema, starostka Amsterdamu , vyjádřila obavy z vyloučení hlavního města z pilotního projektu pěstování konopí . Kritizovala parlamentní debatu s tím, že byla „řízena nepřesným sentimentem“. Navzdory tomuto neúspěchu se deseti obcím účastnícím se programu ulevilo, protože pro ně bude tato zkušenost pokračovat.

Smíšené reakce na rozhodnutí parlamentu

Paní Halsema zdůraznila důležitost zkušeností s udržením produkce konopí mimo zločinecké sítě. Zdůraznila jeho roli při zlepšování veřejného zdraví a bezpečnosti.

Podpora od zúčastněných obcí

Obce jako Zaanstad, Nijmegen a Voorne aan Zee vyjádřily svou podporu experimentu. Zaanstad například soud vnímá jako příležitost k boji proti nelegálnímu pěstování konopí a související trestné činnosti. Mluvčí primátora Jan Hamming upozornil na nebezpečí, která představují nelegální plantáže konopí , a zdůraznil potřebu regulované produkce.

V Nijmegenu starosta Hubert Bruls vyjádřil spokojenost s probíhajícími přípravami a zdůraznil důležitost kontinuity po letech očekávání. Stejně tak Voorne aan Zee vidí experiment jako krok k plně legálnímu trhu s konopím .

Ne všechny zúčastněné strany sdílejí stejnou míru optimismu. Navzdory zamítnutí návrhu na přerušení experimentu přetrvávají obavy, zejména mezi současnými účastníky, jako je kavárna De Baron v Bredě. Jeho majitel Rick Brand řekl deníku NL Times o svých obavách z budoucnosti experimentu, zejména s ohledem na možné změny ve vládě. Obavy Ricka Branda odrážejí širší obavy v rámci nizozemského konopného průmyslu týkající se regulační stability a dlouhodobé životaschopnosti.

Experiment: Milník v nizozemské politice týkající se konopí

Experiment s pěstováním konopí znamená významný rozchod s tradiční nizozemskou drogovou politikou. Po celá desetiletí fungovaly slavné Coffeeshopy v zemi v legální šedé zóně a odebíraly konopí z nelegálních zdrojů. Legální experiment s konopím si klade za cíl vyřešit tento nesoulad legalizací pěstování a distribuce konopí s cílem zlepšit veřejné zdraví a omezit zapojení zločinců do tohoto sektoru.

Vzhledem k tomu, že počáteční fáze již probíhá v Bredě a Tilburgu , má experiment přetvořit nizozemskou konopnou krajinu . Přechodem na legální výrobu a distribuci vláda usiluje o vytvoření regulovaného trhu, který upřednostňuje bezpečnost a kvalitu.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa