Msn.com: „Je to špatný zákon“: Nový zastánce Cannabis reformy usiluje v Austrálii o legalizaci

Msn.com: „Je to špatný zákon“: Nový zastánce Cannabis reformy usiluje v Austrálii o legalizaci

Jeden z nejzkušenějších a nejrespektovanějších australských policejních důstojníků zintenzivnil svou kampaň za regulaci marihuany a věří, že droga bude do pěti let volně a legálně dostupná. Mick Palmer, bývalý šéf australské federální policie a policie severního teritoria, se stal členem představenstva Penningtonského institutu, jednoho z předních australských zastánců legalizace.

A nyní se zdá možné, že Victoria bude „nábřeží“ v kampani na testování modelu, jak udělat z marihuany regulovanou, kontrolovanou, ale legální drogu. https://omny.fm/shows/neil-mitchell-asks-why/why-cannabis-will-be-legalised-in-the-next-decade/embed

V rámci této kampaně Institut zveřejnil výzkum, který ukazuje, že 54 procent viktoriánů chce uvolněnější zákony o drogách a pouze 21 procent věří, že v tuto chvíli fungují. 

V podrobné diskusi o podcastu se Neil Mitchell ptá proč? Palmer řekl, že si myslí, že legalizace je nevyhnutelná.

„Myslím, že do pěti let uvidíme, určitě širší Cannabis regulaci, a v některých státech Austrálie, tuším, uvidíme v tomto časovém rámci legalizaci,“ řekl.

Uvedl, že nové zákony mají významnou veřejnou podporu a současný systém prostě nefunguje.

„Zatýkáme tak malé procento populace uživatelů konopí, proč trváme na jejich zatýkání?“ řekl Palmer.

„To není odpověď. Musí existovat lepší způsob podnikání.

„Zákon, který je neúčinný, je špatný zákon. Toto je velmi neúčinný zákon, a proto je to špatný zákon.“ 

„Zatýkali jsme domorodce jen proto, že popíjeli na Severním území.

„Špatný zákon. Potrestal přesně ty lidi, které se snažil chránit, a tohle je stejně hloupé.“ 

Palmer, 33 let policista a nyní advokát, byl dlouholetým zastáncem zmírnění protidrogových zákonů, ale jeho rozhodnutí vstoupit do Penningtonského institutu svědčí o významném budování kampaně. Ve spolkovém parlamentu, sponzorovaný Zelenými, už leží návrh zákona, který by Cannabis legalizoval. Victoriina ministryně pro duševní zdraví Ingrid Stittová koncem loňského roku uvedla, že její vláda je otevřena „probíhajícím diskusím“ a širokým komunitním konzultacím o této otázce.

„Myslím, že viktoriánské prostředí by bylo skvělým prostředím, ve kterém by se dal vést soud,“ řekl Palmer. „Stát na místě je prokázané selhání. Stojíme na tomto místě od mých 21letých policistů a za celou tu dobu jsem neviděl jediný malý krok pro lidstvo v pozitivním slova smyslu. „Viděl jsem spoustu zavřených dětí.“

Na otázku, jak by jeho model ideálně fungoval, Palmer během podcastu upozornil na možnost přístupu 14letých dětí ke konopí. „Myslím si, že samozřejmě s regulačním procesem je myšlenkou, že je velmi pečlivě regulován, a lidé mladší, rozhodně si myslím, mladší 14 let, by potřebovali získat předpisovou radu, než k němu získají přístup, a pravděpodobně věk by měl být vyšší.“ Diskuse s Palmerem zahrnuje doktora Michaela Carr-Gregga, dospívajícího psychologa, který dlouho varoval před nebezpečím konopí.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa