Kouzelná show na téma konopí „Smokus Pocus“ má za cíl destigmatizovat užívání marihuany

Kouzelná show na téma konopí „Smokus Pocus“ má za cíl destigmatizovat užívání marihuany

PHOENIX – Vzhledem k tomu, že se v celé zemi stále diskutuje o výhodách legalizace konopí, jeden cestující kouzelník se snaží destigmatizovat jeho užívání.

Ben Zabin přinesl svou show „Smokus Pocus“ do Phoenixu začátkem tohoto měsíce jako součást svého celostátního turné.

Zabin popsal show jako promítání uvolněné a humorné atmosféry, která zahrnuje „docela bláznivé věci“ s bongy, zapalovači a sklenicemi trávy. Ačkoli bylo rekreační konopí legalizováno v Arizoně v roce 2020, Zabin řekl, že jeho show pomáhá destigmatizovat užívání konopí a posiluje uživatele konopí na celostátní úrovni.

„Jedním z mých cílů je, aby lidé odcházeli z divadla hrdější na to, že jsou milovníky trávy, než byli, když vešli,“ řekl. „Myslím, že pro lidi je zvláštní být v přeplněné místnosti, aby oslavili něco, co bylo normálně tabu, a rozhodně je to osvobozující.“

Kromě své zastávky v Arizoně má show navštívit státy přátelské k plevelu, včetně Oregonu, Washingtonu a Massachusetts. Ale Zabin řekl, že chce rozšířit svou show do míst, kde to nemusí být tak vítané.

„Právě teď se všechny naše show odehrávají ve městech, která mají alespoň přístup k medicíně. Opravdu jsem chtěl zkusit červený stát jako Texas nebo Georgia. Doufejme, že se tak stane během několika příštích měsíců.“

Kouzelník Ben Zabin ukazuje publiku „Smokus Pocus“ hořící peněženku 1. března 2024 v divadle Third Street ve Phoenixu.

Morgan Fox je politický ředitel NORML – Národní organizace pro reformu zákonů o marihuaně – což je organizace pro reformu konopné politiky. Od svého založení v roce 1970 NORML lobbovala za ochranné zákony a obhajovala práva uživatelů konopí. Fox věří, že pořady a akce jako Zabinovy ​​jsou vedlejším produktem změny ve vnímání užívání konopí.

„Myslím, že nyní je mnohem více bavičů, kteří jsou ochotni vyjít vstříc speciálně spotřebitelům konopí, protože stigma se výrazně snížilo,“ řekl Fox. „A skutečnost, že vydávají tato média a tuto zábavu, se dotýká lidí, které to možná dříve nenapadlo, a pak dále pomáhá destigmatizovat konopí.“

Fox také věří, že Zabinův pořad může pomoci změnit vnímání lidí, kteří užívají konopí.

„Určitě to pomáhá normalizovat skutečnost, že užívání konopí není něco, za co byste se měli stydět, pokud ho užíváte zdravým a odpovědným způsobem, a že konopí konzumuje mnohem více lidí, než si myslím, že si mnoho lidí uvědomuje,“ řekl. .

Zatímco Zabin a NORML prosazují normalizaci a legalizaci užívání konopí, jiné organizace zpívají jinou melodii. Smart Approaches to Marihuana, také známý jako SAM, byl založen v roce 2013 poté, co Colorado hlasovalo pro legalizaci rekreačního užívání marihuany.

Ben Zabin předvádí kouzelnický trik s marihuanou v divadle Third Street ve Phoenixu 1. března 2024. Zabin říká, že jeho show „Smokus Pocus“, která je na turné po celé zemi, oslavuje stále větší normalizaci užívání konopí. (Foto: Marnie Jordan/Cronkite News)

Ben Zabin předvádí kouzelnický trik s marihuanou v divadle Third Street ve Phoenixu 1. března 2024. Zabin říká, že jeho show „Smokus Pocus“, která je na turné po celé zemi, oslavuje stále větší normalizaci užívání konopí. (Foto: Marnie Jordan /Cronkite News)

Ve své zprávě o dopadu 2023–2024 SAM tvrdil, že schopnost marihuany způsobovat problémy s duševním zdravím a její potenciál způsobovat nepříznivé fyzické účinky jsou ignorovány.

„Spojení mezi užíváním marihuany a negativními důsledky pro duševní a fyzické zdraví, kromě jiných rizik, se často ztrácí v rozhovorech o legalizaci,“ uvádí zpráva.

Zpráva také obsahovala údaje, které spojovaly legalizaci marihuany s nárůstem počtu smrtelných autonehod ve státech, kde byla legalizována, jako je Colorado a Michigan.

Navzdory nesouhlasu organizací jako SAM, rezident Phoenixu Aaron Hendrick, který se zúčastnil show „Smokus Pocus“, řekl, že publikum představuje řadu uživatelů konopí a je skvělým příkladem toho, jak jsou uživatelé různorodí.

„Dostane to ven ze všech oblastí života – od lékařů nebo právníků až po obyčejné lidi,“ řekl.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa