Nowtoronto.com: Starší Kanaďané užívají Cannabis v nápojích, zatímco mladí se věnují vapování!

Nowtoronto.com: Starší Kanaďané užívají Cannabis v nápojích, zatímco mladí se věnují vapování!

Kanaďané starší 45 let konzumují nápoje s obsahem konopí častěji než lidé mladší 25 let Mladší Kanaďané mají čtyřikrát vyšší pravděpodobnost vapování, uvádí nový průzkum Statistics Canada. 

Národní Cannabis průzkum se v posledním roce zeptal 2 251 mladých dospělých ve věku 18 až 24 let a 5 185 dospělých ve věku 25 let a starších na jejich návyky při konzumaci konopí v deseti provinciích.  

Ačkoli má konopí mnoho forem, zpráva zjistila, že respondenti nejčastěji konzumují sušené květiny a poživatiny. 

Konopná pera nebo cartridge jsou na třetím místě. Průzkum zjistil, že 30 procent mužů a žen konzumuje konopí tímto způsobem.

Mezitím je u dospívající mládeže 25 let téměř čtyřikrát vyšší pravděpodobnost, že budou vapovat konopí, než u osob starších 45 let. 

ČTĚTE TAKÉ: Cannabis průmysl žádá uvolnění pravidel pro společné reklamy a propagaci v obchodech

Bylo zjištěno, že odpařování konopí umožňuje vyhnout se toxickým vedlejším produktům a karcinogenům, což snižuje riziko respiračních onemocnění spojených s kouřením, uvádí Národní centrum pro biotechnologické informace.

Průzkum také zjistil, že starší dospělí mají podle průzkumu téměř dvakrát vyšší pravděpodobnost, že konopí pijí než lidé mladší 25 let. 

V posledních několika letech v Torontu přibývají nové nápoje obsahující konopí prodávané obchody s hrnci, jako je CAFE Dispensary a také hlavní výrobce konopí The Valens Company . 

Průzkum také zaznamenal, že 70 procent mužů konzumuje květy konopí ve srovnání s přibližně 48 procenty žen. 

Zatímco ženy konzumují jedlé konopné produkty asi o 10 procent více než muži. 

Tyto genderové návyky lze vysvětlit tím, že Kanaďané dodržují stereotypní společenské normy. 

Chlapci a mladí muži mohou užívat látky k podpoře sociální normy „mužství“, jak je zmíněno v přehledu International Journal of Environmental Research and Public Health.

„Ženskost může být spojena s nižším rizikem užívání návykových látek, protože užívání látek může být neslučitelné s aspekty tohoto [sociálního] konstruktu, jako je jemnost a ukazování pozornosti druhým,“ publikoval časopis.

A konečně, 10 procent mužů a žen starších 18 let denně užívá konopí. „Časté užívání konopí může být známkou závislosti,“ uvedl Statistics Canada ve zprávě. 

ROVEENA JASSAL


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa