CTK: Německé spolkové země rozhodnou o budoucnosti legalizace konopí!

CTK: Německé spolkové země rozhodnou o budoucnosti legalizace konopí!

Berlín – Spolková rada, která zastupuje německé spolkové země, dnes rozhodne o budoucnosti navrhované částečné legalizace konopí. Vládní návrh zákona, který by umožnil dospělým mít doma až 50 gramů konopí a pěstovat tři rostliny pro svou potřebu, již v únoru schválili poslanci Spolkového sněmu. Regiony ovládané konzervativní unií CDU/CSU v čele se Saskem a Bavorskem ale liberalizaci odmítají.

Místo hlasování o návrhu zákona chce část spolkových zemí předat záležitost do takzvaného dohodovacího výboru, který ve sporných otázkách slouží k dojednávání kompromisu mezi Spolkovou radou a Spolkovým sněmem. Přesunutí návrhu do výboru ale může znamenat jeho konec.

Saský konzervativní premiér Michael Kretschmer už předem ohlásil, že chce návrh zákona přesunout do výboru, aby se z něj už nikdy nedostal. Bavorský konzervativní premiér Markus Söder zase uvedl, že legalizace je nesmysl, který ohrožuje zdraví mladých lidí.

V Německu je nyní stejně jako v Česku legální užívání konopí pro léčebné účely. Předepisovat ho mohou lékaři například pacientům s chronickými bolestmi, roztroušenou sklerózou, rakovinou či AIDS.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa