Internationalcbc.com: Zastánci konopí požadují na Filipínách rozvířit vody!

Internationalcbc.com: Zastánci konopí požadují na Filipínách rozvířit vody!

Pěstování a/nebo užívání konopí je v současné době na Filipínách nezákonné podle zákona o republice 9165 a zákona o komplexních nebezpečných drogách z roku 2002. Výše ​​trestu závisí na příslušném množství a na tom, zda ze strany orgánů činných v trestním řízení existoval úmysl distribuovat.

Navíc, dokonce i pouhé metabolizování THC v lidském systému je na Filipínách nezákonné, přičemž pachatelé musí absolvovat alespoň šest měsíců ve vládním rehabilitačním centru, pokud jsou stíháni.

V prosinci 2022 byla zastánci konopí předložena petice, která se snažila přeřadit konopí z jeho současné pozice na národním seznamu nebezpečných látek. Rada, která na takové petice dohlíží, zatím neodpověděla. Zastánci stupňují tlak, aby poskytli odpověď. Podle úryvku z tazatele :

Manansala ve svém prohlášení uvedl, že DDB potvrdilo přijetí petice během slyšení senátního výboru dne 13. prosince 2022.

Dodal, že mu bylo dáno datum 31. července 2023 pro „definitivní žalobu“ na petici, ale „datum přišlo a odešlo bez reakce, natož žaloby“.

Manansala poznamenal, že byl znovu odmítnut zástupcem DBB na posledním slyšení Senátu v této záležitosti minulý měsíc.

Jednou z hnacích sil za tlakem na reklasifikaci konopí na Filipínách je umožnit trpícím pacientům získat bezpečný přístup ke konopným lékům a terapiím.

House Bill 4208 dříve podal Camarines Sur 2nd District Rep. Luis Raymund Villafuerte. Cílem opatření je vytvořit národní regulační agenturu, která by dohlížela na výrobu a marketing pro vývoz kanabidiolu.

„Jsme pro legalizaci lékařského použití marihuany a jejích produktů, vaše ctihodnosti,“ prohlásil tehdy ministr Komise pro jmenování ve zdravotnictví Teodoro Herbosa.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa