Boj za legalizaci konopí na Bermudách

Boj za legalizaci konopí na Bermudách

Britské zámořské území se potýká s implementací konopné reformy a střetu se Spojeným královstvím

Od minulého týdne byl ve Sněmovně znovu nabídnut návrh, který by měl vytvořit první přesnější pravidla pro místní průmysl – zákon o udělování licencí na konopí, umožňující jak rekreační užívání, tak vytvoření regulovaného rámce alespoň pro dovoz konopí. To prošlo v pondělí 28. března poměrem18-6 hlasů. Nyní jde návrh do Sněmovny lordů, kde bude pravděpodobně schválen až příští týden.

Jediným dalším existujícím právním problém na cestě legalizace je jmenovitě schvalování jakéhokoli zákona legalizujícího rekreační užívání konopí, jelikož tvoří ústavní střet se Spojeným Královstvím (UK). Bermudy jsou stále britskou kolonií, a proto podléhají britským zákonům. Jediným způsobem, jak se tomuto právnímu problému vyhnout, je, aby Bermudy odstranily konopí ze seznamu kontrolovaných látek. To na ostrově platí od počátku 70. let 20. století.

Bermudy nejsou jedinou zemí, která se snaží přijít na cestu, jak postupovat dále v kontextu mezinárodních předpisů, které konopí upravují. Toho je třeba dosáhnout v OSN, která dosud odmítla na mezinárodním základě vyjmout konopí ze své klasifikace a seznamu o Omamných a psychotropních látkách.

Mohl by být Biden klíčem k ukončení mezinárodního zákazu marihuany a to i v Evropě?

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa