Stoplusjednicka.cz: V Chorvatsku otevřeli první muzeum konopí: Policisté mají vstup zdarma!

Stoplusjednicka.cz: V Chorvatsku otevřeli první muzeum konopí: Policisté mají vstup zdarma!

Chorvatský Záhřeb má novou atrakci – přímo naproti policejní stanici zde vzniklo muzeum konopí. Zaměstnanci ministerstva vnitra do něj mají vstup zdarma.

Chorvatsko má své první muzeum konopí. Instituce věnovaná široké škále využití této rostliny od výroby textilních vláken po její omamné účinky se nachází přímo naproti hlavní policejní stanici v centru Záhřebu. V Chorvatsku je přitom rekreační užívání marihuany nelegální a její použití je vyhrazené pouze lékařským účelům. Podle majitele muzea Tvrtko Kracuna je ale umístění muzea v exponované části města pouhou náhodou. Zaměstnanci ministerstva vnitra, zdravotnictví a zemědělství, kteří jsou zodpovědní za regulaci konopí, mají každopádně garantovaný vstup zdarma.

„Konopí je přítomné v historii lidstva téměř ve všech civilizacích a bezpochyby si zaslouží muzeum,“ okomentoval novou záhřebskou atrakci muzejník Kracun.

Muzea konopí nejsou ve světě úplnou výjimkou – tím zřejmě nejstarším je Hash, Marihuanna & Hemp Museum v Amsterdamu, které funguje již od roku 1985. Jeho zakladatel Ben Dronkers je také duchovním otcem největšího muzea konopí, které se nachází ve španělské Barceloně. Mezi nejznámější a nejnavštěvovanější patří Cannabition Museum v Las Vegas.

Čtěte také: Hitechglitz.com: Mike Tyson uvedl na trh konopné želé bonbóny ve tvaru ukousnutého ucha

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa