Průzkum v Austrálii našel 50 % podporu legalizace konopí

Průzkum v Austrálii našel 50 % podporu legalizace konopí

Za padesát let se svět nepochybně podívá zpět na období prohibice konopí se stejnou zvědavou perspektivou, jako se nyní díváme na prohibici alkoholu ve 30. letech minulého století. Za pouhých 10 let je vysoce pravděpodobné, že svět konopí dekriminalizuje. Koneckonců, během jediného desetiletí se toto odvětví posunulo mílovými kroky od doby, kdy Colorado i stát Washington prošly referendy řízenými voliči, aby byl zahájen rekreační trh.

V Austrálii, stejně jako v Evropě, je nyní podpora rekreační reformy na bodu mrazu. V online průzkumu, který provedla společnost Essential Research mezi 30. březnem a 2. dubnem tohoto roku, 50 % respondentů odpovědělo, že jsou pro úplnou legalizaci. To je dvojnásobek částky zaznamenané v roce 2013 průzkumem Národní protidrogové strategie.

Kromě toho 58 % dotázaných chce učinit léčebné konopí dostupnější tím, že pacientům umožní pěstovat si vlastní, a 62 % podporuje zrušení současných zákonů o řízení drog.

Čtěte také: Sardinie jednomyslně schválila zákon na podporu pěstování konopí a konopného průmyslu

Obrovský obrat ve veřejném mínění je také v ostrém kontrastu se současnou australskou vládou podporovanou drogovou politikou, která zaznamenala za stejné období nárůst zatčení souvisejících s konopím o 23 %.

Podle aktuálních údajů je konopí i nadále nejrozšířenější „nelegální“ drogou na světě, přičemž odhadem 3,9 % světové populace – asi 192 milionů lidí – drogu pravidelně užívá. V Austrálii jsou tato čísla mnohem vyšší. Od roku 2020 užilo konopí asi 11 % populace a to alespoň jednou ročně .

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa