Hightimes.com: V Nikaragui navrhuje prezidentův syn legalizaci konopí

Hightimes.com: V Nikaragui navrhuje prezidentův syn legalizaci konopí

Kdyby se jednalo o osmdesátá léta, útok a následné odražení útoku v reakci mezi dvěma zeměmi ve Střední Americe – konkrétně Nikaraguou a Hondurasem – nebylo by nic pozoruhodného. Výše zmíněná plus sousední země, Salvador , byla v té době místem krvavé bitvy známé jako Iran Contra.

Po tomto jedinečném a bezprecedentním kusu historie oznamuje jeden z Ortegových synů zájem o projednání legalizace konopí na federální úrovni. Skutečnost, že legalizace konopí nyní propukla nejen v Hondurasu, jak se to stalo tento týden, ale také v Nikaragui, vypovídá o možné změně směrů staré drogové války.

Nikaragua je jihoamerický stát, kde jsou stejně jako v Uruguai a Paraguai dokonalé podmínky pro venkovní růst rostlin Cannabis. Nicméně je také stát, kde jsou po občanské válce, ekonomické problémy tak hluboce zakořeněny, že není snadné na všechny problémy najít správnou odpověď.

Čtěte také: Hightimes.com: V Hondurasu probíhá bitva o legalizaci konopí!

Je možné, že díky této hospodářské krizi Juan Carlos Ortega Murillo a syn viceprezidentky Rosario Murillo veřejně prohlásili, že jejich verze legalizace konopí bude muset zahrnovat opatření pro blaho občanů. To by znamenalo, že vláda věří, že by se možná v první řadě jednalo o plně legálním konopném průmyslu. Možná jako se to stalo v téměř sousední Uruguay. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa